AboneHaber Özel

Op. Dr. Özgür Ağlamış: Yaz tatilinde kadınlar nelere dikkat etmeli?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber deniz ve havuz sezonu da başladı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Ağlamış, kadınların yaz tatili sırasında bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceği konusunda uyarıyor.

Abone Ol

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Ağlamış, özellikle genital enfeksiyonlar ve idrar yolu enfeksiyonları konusunda kadınları uyardı. Dr. Ağlamış, "Genital bölge florası çok sayıda mikroorganizma içerir. Ancak havuz suyundaki klor bu yararlı bakterilerin azalmasına neden olabiliyor. Azalan yararlı bakteriler nedeniyle bu bölge enfeksiyona daha açık hale geliyor" dedi.

Enfeksiyonlardan korunmak için önerilerde bulunan Dr. Ağlamış, "Havuz suyu yerine deniz suyunu tercih etmek, ıslak mayoları hemen değiştirmek, hızlıca duş almak ve pamuklu iç çamaşırı kullanmak önemli" diye konuştu. 

Enfeksiyon belirtisi olan artmış vajinal akıntı, kaşıntı, idrar yaparken yanma ve idrar sıklığındaki artış durumunda doktora başvurulması gerektiğini de vurgulayan uzman, doğru tedavi uygulanması halinde kişinin hızlı bir şekilde iyileşebileceğini söyledi.

Abone Haber Özel: Uğur Bağrıaçık

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }