Fenerbahçe, Beşiktaş - Galatasaray derbisinin oynanacağı haftada Hatayspor deplasmanında hata yapmadı. Maçı 2-0 kazanan Sarı Lacivertliler liderlik koltuğuna oturdu.

İsmail Hoca, formsuz Rade Krunic'in yerine Mert Hakanla maça başlayarak, ikinci bölge ile üçüncü bölge arasında köprüyü daha sağlıklı kurmuş oldu. Fred'in olmadığı maçlarda bloklar arası kopukluk göze çarpıyordu ancak Mert Hakan bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Ayrıca hırsı ve azmi ile de takımı ateşleyen isimlerin başında geldi.

Kaptan Dzeko, Tadic, Szymanski ve Cengiz Ünder'den oluşan hücum hattı bu maçta da oldukça fazla efor sarf etmesine karşın, skor üretmekte yine sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe'den uzak bir görüntü içindeydi. Ancak artık her maç çok kritik ve zor. Oyundan ziyade sonucun önemli olduğu maçlardan galibiyetle ayrılmak, kazanma alışkanlığı sürdürmek, at başı giden bir maratonda psikolojik olarak rakibini yıpratır.

İSMAİL HOCA ELEŞTİRİLERE İNAT YOLUNA DEVAM EDİYOR

Sakatlıklar ve kart cezalıları oyun kurgusunu sekteye uğratsa da İsmail hoca her maça farklı senaryo hazırlayarak ezber bozuyor ve puanları toplamaya devam ediyor. Oysa İsmail hoca, sosyal medya tarafından ezbere oyun oynatmakla eleştiriliyor. Aynı sosyal medya geçen sezon sürekli rotasyon yaptığı için Jesus'a giydiriyordu. Herkesin teknik direktör, herkes birer kulüp başkanı olduğu bu devirde, bu mesnetsiz eleştirilere rağmen şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren İsmail hocayı yürekten kutluyorum.

Afrika Kupası ayrılığının ardından golle dönen Osayi ve attığı jeneriklik gollerle bu sezon Fenerbahçe'ye puanlar kazandıran Cengiz Ünder'i de tebrik ediyorum. Ayrıca takımın saha içi hocası Tadic de asist sayısını 9'a çıkardı.

Ferdi, İsmail Yüksek kusursuz oynarken, Becao'nun da dönmesi ile Fenerbahçe yine kalesini gole kapadı. Hücuma dahi katkı veren Çağlar da bu maçta tam not aldı.

OCAKBAŞI GİBİ MASABAŞI

Hedeflerinden birer birer darbe yiyerek sapan Galatasaray, son düzlükte sadece lig hedefi ile yoluna devam edecek. Muhtemelen masa başı oyunlarına hız verecektir sarı kırmızılılar. Çünkü yapabildikleri en iyi iş bu. Icardı'nin çirkin hareketine nefsi müdafaa gibi inanılmaz bir kılıf ile tek maç ceza aldıran Galatasaray lobisini kutluyorum. Bunu durumun vehametinin altını çizmek maksatlı söyledim. Bu onlar için artık lobi değil hobi. Türkiye'de kurumsallıktan uzak, ocakbaşı muhabbetleri yapan spor yorumcuları da algı çalışmalarına soluksuz devam edecektir.

BİR DEFA OLSUN AMA MUTLAKA OLSUN!

Yarın maç ne olur bilinmez. Bu zamana kadar Galatasaray'ın tüm kirli oyunlarının değirmenine su taşıyan Beşiktaş camiası, yine söz konusu Fenerbahçe'nin başarısı olduğunda silik bir görüntü mü çizecek, yoksa taraftarının sesine kulak verip bu kirli oyunu bozmak için mi oynayacak? Bekleyip göreceğiz!