Spor

Cevat Şenkardeşler Ali Koç’u topa tuttu, taraftar Aziz Başkan’ı istiyor dedi

Fenerbahçe camiasının sevilen isimlerinden, Yüksek Divan Kurulu Üyesi Cevat Şenkardeşler, tvnet'de Haberin Merkezi programında Gökhan Pakkanlılar'ın sorularını yanıtladı.

Abone Ol

Seçim gündemine dair kritik açıklamalar yapan Cevat Şenkardeşler Aziz Yıldırım'a destek çağrısında bulundu.

Şenkardeşler "seçim sürecinde iki başkan adayını da yakından takip eden biri olarak ben taraftarın nabzını ölçtüm. Kongre üyeleri taraftarın sesine kulak vermeli ve Aziz Yıldırım'ı seçmelidir. Taraftar Aziz Yıldırım'ı özlüyor" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın çok farklı bir lider olduğuna değinen Şenkardeşler "Ali Koç yönetimi, saha dışında Fenerbahçe'ye karşı oynanan oyunlara sesini yükseltemedi. Ali Koç her konuşmasında bir şeyler ima etti ama kesinlikle net olamadı. Mesela Aziz Yıldırım çıkıp 'Galatasaray şike yapmıştır' diye açık yüreklilikle ifade ederdi" dedi.

İki başkan adayının da yönetime aday kadrolarının iyi olduğunu söyleyen Cevat Şenkardeşler, birbirini tanıyan, "daha evvelden beraber görev yapmış adayların olduğu taraf olan Aziz Yıldırım'ın kadrosu. Bu sebeple daha uyumlu ve daha iyi işler yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Aziz Başkan'ın stadyum projesini de yakından incelediğini söyleyen Şenkardeşler, Fenerbahçe'ye çok büyük değer katacağını da vurguladı. Mourinho transferinin mimarı da bana göre Aziz Yıldırım'dır ifadelerini kullandı.

Ali Koç'un bahanelerin ardına sığınmaktan öte bir yol alamadığına değinen Cevat Şenkardeşler "borçları bahane etti, eski yöneticimiz sayın Nihat Özdemir'in TFF başkanlığı dönemini işaret ederek Nihat beyi bahane etti. Bu Fenerbahçe'ye bir şey kazandırmaz. Eski yöneticileri küstürmek bize fayda sağlamaz. Özellikle sayın Nihat Özdemir gibi hayatının önemli bir bölümünü Fenerbahçe'ye adamış bir değer hakkında söylemleri oldukça yersizdi. Nihat bey Fenerbahçe camiası için çok kıymetli bir isimdir. Hem yöneticilik hem de iş adamlığı konusunda örnek bir insandır" dedi. 

Ali Koç'un dün akşam 'Nihat bey döneminde limitlerden ötürü yolumuz kesildi, sol bek alamadık sözlerine' de atıfta bulunan Şenkardeşler "Nihat beyle bu konuyu konuştum, Nihat bey 'paraya kıyamadılar, bizden hiç bir şey öğrenememişler beraber görev yaptığımız dönemde. Biz Sow'u alırken yöneticiler olarak elimizi taşın altına koyduk. Hep birlikte maliyetini karşıladık ama Ali bey paraya kıyıp sol bek almadı' dedi. Zira ben Nihat beyin karşısına çıkacak güçlü bir aday olarak gördüğü için, korktuğunu ve onu yıpratmaya çalıştığını düşünüyorum" diyerek Ali Koç'u eleştirdi. Aziz Başkan'ın yönetim listesinde bulunan Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir'den övgüyle bahsetti.

Şenkardeşler yarınki seçim öncsi yapılacak divan kurulu seçimi için de Şekip Mosturoğlu'na destek çağrısında bulundu. Ali Koç cephesinin gerginlikten beslendiğini söyleyen Şenkardeşler Aziz Yıldırım'ın seçilmesi Fenerbahçe için en doğru karar olacaktır diyerek sözlerini tamamladı.

Abone Haber Özel: Serkan Özcan

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }