Beyoğlu'nda düzenlenen törene, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Elif Yıldırım, Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Yılmaz, Beyoğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Songül Öztunç, Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Ebru Gülten Yalçıntuna Korkmaz, Beyoğlu Kulüpler Birliği Başkanı Bayram Gölcük, Beyoğlu Kızılay Şube Başkanı Zafer Tahmaz, Kasımpaşa Spor adına Hasan Hilmi Öksüz, Beyoğlu Belediye Meclis Üyeleri, Beyoğlu mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Beyoğlu sakini katıldı.

I M G 2022

Törenin açılışında selamlama konuşması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, halkçı belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, “CHP’li belediyelerin vatandaşa yönelik sosyal projelerde öncü olmasından gurur duyuyorum. Beylikdüzü’nde başlattığımız 'Beslenme Saati Programı'nın Beyoğlu Belediyesi'nde de hayata geçmesinden mutluyum. Tuzla ve Gaziosmanpaşa’da da bu çalışmaları hızla başlatacağız” dedi.

I M G 2025

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise Atatürk’ten örneklerle başladığı konuşmasında, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in yanında olmaktan büyük heyecan duyduğunu belirterek, “Hayata geçen bu önemli projenin Beyoğlu'na hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe’de silahlı çatışma; 1 ölü, 1 yaralı Kızıltepe’de silahlı çatışma; 1 ölü, 1 yaralı

I M G 2027

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, konuşmasında seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sokak sokak, ev ev yaptığımız ziyaretlerde verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Faaliyete geçen Beyoğlu Emekli Evi projesi sonrası, 45 okulda tüm çocuklarımızın derslerine tok başlamalarını sağlamak adına bu yeni projeyi hayata geçirdik. Sosyal eşitlik ve adalet adına çocuklarımız aç kalmayacak” dedi.

I M G 2026

Güney, ayrıca Beyoğlu Belediyesi'nin sosyal demokrat bir anlayışla rantçı ve imar artışına odaklanmak yerine, sosyal sorunları tespit edip çözümler üreten bir belediye olma arzusunda olduğunu vurguladı. Çocukların suya ücretsiz erişim sağlamaları amacıyla okullara arıtma makineleri kurduklarını belirten Güney, “Hayırsever iş insanlarının desteğiyle okullarımızın tadilatlarını tamamlayarak yeni eğitim dönemine hazır hale getirdik. Ayrıca, Beyoğlu'nda yaşayan ya da okuyan üniversite öğrencilerine yönelik 'ÖğrenciYE' projesiyle günlük bir öğün yemek desteği sunuyoruz. Kreşlerimizi ise tam zamanlı olarak 732 öğrenciyi kapsayacak şekilde yeniden yapılandırdık, çalışan anneleri yalnız bırakmadık” diye konuştu.

I M G 2024

Beyoğlu Belediye Başkanı, stratejik planlamalar kapsamında daha birçok sosyal projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Açılışın ardından, yenilenen ve kapasitesi %350 artırılan aşevinin kurdelesi kesildi. Başkanlar, aşevinde üretilen örnek yemekleri yerinde gözlemleyerek, projenin hayata geçmesindeki emeği geçen herkese teşekkür etti.

I M G 2008

Törene katılan Beyoğlu sakinleri ve davetliler, bu önemli projelerle Beyoğlu'nun sosyal yaşamına katma değer sağlayacak çalışmaları memnuniyetle karşıladı. Özellikle dar gelirli aileler ve öğrenciler için hayata geçirilen projelerin, ilçede sosyal adaletin sağlanması adına büyük bir adım olduğu ifade edildi.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

Editör: Sedat Kurt