Özellikle 1990’lı yılların efsane dizisi *Mahallenin Muhtarları*’nda canlandırdığı “Müzevir Müzeyyen” karakteriyle hafızalara kazınan usta sanatçı, aynı zamanda birçok tiyatro oyununda ve sinema filminde de rol almıştı.

Üstekin, 1 Aralık 1945 tarihinde İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimini Muhsin Ertuğrul’un başkanlığındaki LCC Language and Culture Center’da tamamladı. 1969 yılında *Sersem Kocanın Kurnaz Karısı* oyunuyla profesyonel oyunculuk kariyerine adım atan sanatçı, kariyeri boyunca Bizim Tiyatro, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu gibi önemli topluluklarda sahne aldı.

Sevil Üstekin, Türk sinemasının önemli yapımlarında da yer aldı. Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı *Kapıcılar Kralı*, *Şaban Oğlu Şaban*, *İyi Aile Çocuğu* ve *Garip* gibi filmlerle sinemaseverlerin gönlünde taht kurdu.

Adıyaman’da ‘4’ büyüklüğünde deprem Adıyaman’da ‘4’ büyüklüğünde deprem

1992 yılında başlayan *Mahallenin Muhtarları* dizisinde 10 yıl boyunca canlandırdığı dedikoducu “Müzevir Müzeyyen” karakteriyle Türk televizyon tarihine adını yazdırdı. Tarık Akan ve Zihni Göktay ile *Koçum Benim* dizisinde de rol alan Üstekin, son olarak 2010 yılında TRT ekranlarında yayınlanan *Yerden Yüksek* dizisinde “Ülfet Nine” karakterini canlandırdı.

Film-San Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Usta oyuncumuz Sevil Üstekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi. Sevil Üstekin, ardında birçok unutulmaz rol ve sevenlerini bırakarak aramızdan ayrıldı.

Editör: Güldeniz Dündar