YENİLMEZLER

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 7. hafta maçında Çaykur Rizespor’u 5-0 yendi. Bu sonuçla ligde 7’de 7 yapan Sarı Lacivertli ekip, puanını 21’e yükseltti ve zirvedeki yerini korudu. Sarı Kanaryalar aynı zamanda bu galibiyetle Avrupa maçları da dahil, 14’te 14 yaptı.

Abone Ol

Fenerbahçe'nin gollerini 3. dakikada Szymanski, 47. dakikada İrfan Can, 62. dakikada Dzeko, 75. dakikada Tadic ve 90+3. dakikada King kaydetti.

Fenerbahçe için artık bir şeyler kaleme almak da kolaylaştı. Aynı cümleleri mükerrer yazıp duruyoruz. Muazzam bir istikrar, her maç işleyen bir makina. Kalecisi iyi, savunması duvar, orta sahası arı gibi çalışkan, ileri uç bitirici. Kusursuz futbol...

İRFAN CAN KAHVECİ'NİN SPEKTAKÜLER PERFORMANSI

İrfan Can'a ayrı parantez açmaktan da sıkılmıyoruz. Bu sezon tüm maçlarda hem oyun anlamında, hem tabelaya yansayan istatistiklerde ön plana çıkıyor. 

Szymanski de taraftarın gönlünü fethetmeye devam ediyor. İstikrarlı bir şekilde gollerini atmayı ihmal etmiyor. Sezon başında skora katkısı düşük diyen ulemalarını da utandırmaya devam ediyor.

Kaptan Dzeko, tecrübe abidesi. Hooijdonk'un ruhunu taşıyan bir cengaver. Savunmaya geliyor, orta sahada ataklara yön veriyor ve üçüncü bölgede altın vuruşu yapıyor.

Ferdi her maç bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile rakiplerini hallaç pamuğu gibi savuruyor. Ah bir de o muhteşem şutu direğe değil de çerçeveyi bulsaydı taçlandırmış olacaktı muazzam oyununu.

Johsua King de oyuna sonradan girip, yine oyuna sonradan dahil olan komutan Mert Hakan Yandaş'ın milimetrik asistiyle skor katkısı yapmayı ihmal etmedi.

Fred çok çalışıyor. Yorulmak nedir bilmiyor. Maşallahı var Brezilyalı oyunucunun. İsmail de savunmanın önünde rakip ataklarının kara deliği oluyor. İkinci bölgeye top taşıyor, üçüncü bölgede gol arıyor. Daha ne olsun. Savuma ikilisi zaten duvar.

Diyoruz ya Fenerbahçe'yi yazmak bu sezon kolay. Bir önceki yazımı alıp buraya kopyalasam kimsenin ruhu bile duymaz. Öyle ya her maç kaliteli futbol, izleyenleri mest eden bir festival...

HAKEMLER DÖKÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Tüm muhteşem ayrıntıların içinde yine can sıkan bazı ayrıntılar da yok değil. Ezelden beri değişmeyen Türk hakemleri. Fred'in asistinde Dzeko'nun attığı golü, Osayi Samuel'in el ile oynadığı gerekçesi ile iptal eden Cihan Aydın ve saz arkadaşları, kural kitabını hiçe saymaktan hiç çekinmiyorlar. Pozisyonda topun yerden sekip Osayi'nin eline çarptığı, elin topa değil, topun ele gittiği net bir şekilde görülmesine karşın Fenerbahçe'nin golü iptal edildi. Bunu eski hakemlerimiz de zaten sosyal medyada böyle değerlendirdiler. Penaltı kokan iki pozisyonda VAR'a gitmeye dahi tenezzül etmediler. Yazık gerçekten yazık.

İSMAİL KARTAL FUTBOLUN KİTABINI YAZIYOR

Neyse tadımızı fazla kaçırmaya gerek yok. Sahada hakemleri de yenen bir oyuncu grubu var Fenerbahçe'de. İşler tıkırında. Galatasaray'a 1 günlüğüne emanet edilen liderlik koltuğu her maç sonunda geri alınıyor. Şampiyonluk havası tribünleri şimdiden sarmış. Ligde ve Avrupa'da 7'de 7. Toplamda 14 maç 14 net galibiyet. Ne diyelim İsmail Kartal futbolun kitabını yazmaya devam ediyor. Bizlere de keyifle okumak düşüyor.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }