YAZIKLAR OLSUN!

Abone Ol

Dün akşam Ankara'da yaşanan vahim olay Türk futbolunun ne kadar tehlikeli bir çizgide gittiğini göstermiş oldu. Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve 1-1 berabere biten maçın sonrasında Ankaragücü başkanı Faruk Koca Türk futbolunun göz bebeği FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e saldırması halimizin içler acısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Yıllardır Türk futbolunun içinde kol gezen siyasiler, kabadayı başkanlar, sağa sala tehditler savuran, şantaj yapan teknik adam ve yöneticiler, spor kulüpleri tarafından beslenen troll gazeteciler, asla futbolda adalet ortamını tahsis edemeyen TFF başkan ve yöneticileri eserinizle gurur duyun.

Bu yumruk tüm futbol camiasına atılmıştır. Yazık ki şu an en değerli hakemimiz konumunda olan, geleceği çok parlak olan bir hakemimiz düdüğünü asma kararı aldı. İnsan canı bu kadar mı ucuz? İnsan haysiyeti bu kadar mı önemsizdi sizler için? Bu yumruğun atılacağı günü mü beklediniz radikal kararlar almak için? 6222 sayılı kanun formaliteden mi çıkarıldı?

Kim verecek bunun hesabını? Hangi yönetici Halil Umut Meler'in haysiyetine indirilen bu yumruğun acısını dindirebilecek? Yıllarca aldıkları şampiyonluklara rağmen her fırsatta hakeme sözlü şiddet uygulayan teknik adamlara, yöneticilere, başkanlara ne yaptırım uyguladınız? Peki ya başarısızlıklarını hakeme mal eden yönetimlere? 

Gazetecilik mesleğinin ağırlığından yoksun, mahallede arkadaşı ile sohbet eder gibi, ağzı bozuk, fikri bozuk medya maymunlarına sesiniz çıktı mı bu zamana kadar?

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmamız tehlikeye girmiş-miş! Yerin dibine batsın futbolunuz! Marka değeri 2011'de zaten bitmişti. 2014'te Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığında zaten cenazesi kalkmıştı Türk futbolunun. Yıllardır bu saçmalıklara sesini çıkarmayanlar üstelik bu kaos ortamından beslenenler, gelinen bu noktada duyar kasar olmuş. Sizin her şeyiniz yalan!

Ne olacak şimdi? Temizliğe nereden başlayacaksınız? Faruk Koca denilen zatın bu yaptıklarına nasıl bir yaptırım uygulayacaksınız? Türk futbolunun altına dinamit koyan bu kirli elleri nasıl yok edeceksiniz? Geç kaldınız... hem de çok geç...

Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlandığında maça çıkması için zorlayan güruh, bakalım hakemlerin yaşadığı bu travmayı nasıl onaracak! 

Hiç bir krizi yönetemediğiniz gibi bunu da yönetebileceğinize inanmıyoruz! Sizler yıllardır tükenmiş olan fair play ruhunun, bedenini toprağa gömenlerle aynı masada oturdunuz. Kavgalardan beslendiniz. Kavgacı- kabadayı kılıklı herifleri baş tacı ettiniz! Stadyumlara isimlerini verdiniz. Övünün eserinizle.

Hemen bu gece, futbolu durdurun! Acilen ara verildiğini açıklayın. Sonra da istifa edin! Ülkenin tüm ortak aklı şapkayı önüne koyup düşünsün. Yoksa daha çok bu olaylar yaşanır, otobüsler kurşunların, elinde kayıtlar olduğunu iddia eden şantajcı yönetici ve yönetimler bu meydanda at koşturur!

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }