Dirim sözlerine “Ne yaparsan yap aşk ile yap” diyerek başladı. Dirim sözlerine “Dünyanın vazgeçilmez yaşam şekillerinin başında spor gelmektedir. Gerek profesyonel gerek amatör, gerekse bireysel… Yüzme , dünyanın hemen hemen her yerinde oldukça yaygın olan bir zevk ve yarış sporudur. Rekabetçi yüzmede en önemli rol hakemindir ve  hakem tam kontrole sahiptir.Hakem eğitmekte en kutsal görevdir. dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu MHK-Hakem Eğitim Kurulu Başkanı, Türkiyenin tek IPS (Uluslararası Paralimpik Yüzme) Hakemi, Türkiye Milli Paralimpik Kurulu- Spor Kurulu Başkanı, TYF. Açıksu MHK üyesi, World Aquatics Yüzme Hakemi Niyazi Alper Dirim öncülüğünde Ali Uğur Kayalı ve eşi Saadet Kayalı ile birlikte Türkiye’ye yüzme hakemleri eğitiyor.

Dirim, “Yüzme camiasına büyük emekleri olan yarışların olmazsa olmazı hakemlerin,  spora olan katkısının önemini detaylı ve titizlikle tek tek işleyen tecrübelerini ve kuralları verimli bir eğitim süreciyle hakem adaylarına aktaran, kuralları uygulayan adaletin temsilcileri olan hakemleri yüzme camiasına kazandıran spora ve sporcuya değer veren çok kıymetli hakem hocalarıma tüm eğittiğiniz hakem adayları adına teşekkür ederim dedi. Dirim hakem adaylarına seslenerek, “Değerli hakem arkadaşlarım, Sizlerle dört gün boyunca  yüzme hakemliği kursunda birlikte olduk. Şahsım adına sizleri tanımaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etmek istiyorum. Hatırlayın, sıkça söyledim, ne yaparsanız yapın aşk ile yapın diye her işiniz de olduğu gibi yüzme hakemliğini de severek ve aşkla yapın, başarısız olmanız söz konusu olmaz. Yolu yüzmeden geçen bir yerlerde görüşmek üzere" dedi.

Ali Uğur Kayalı ise sözlerine "Eskişehir İli Yüzme Aday Hakem Kursumuzu başarı ile tamamlayarak aday hakem olmaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, Eskişehir ilimiz başta olmak üzere Türk yüzmesine çok katkınız olacağını biliyor, sizlere yüzme hakem ailemize hoş geldiniz demek istiyorum. Bizleri kırmayarak Eskişehir Yüzme Aday Hakem kursumuza iştirak eden, Türkiye Yüzme Federasyonu MHK-Hakem Eğitim Kurulu Başkanım , Türkiyenin tek IPS (Uluslararası Paralimpik Yüzme) Hakemi, Türkiye Milli Paralimpik Kurulu- Spor Kurulu Başkanı, TYF. Açıksu MHK üyesi, World Aquatics Yüzme Hakemi, kurs eğitmeni ekip arkadaşım, değerli hocam sayın Niyazi Alper Dirim’e Türkiye Yüzme Federasyonu Eskişehir Yüzme il temsilcimiz, Türkiye Yüzme Federasyonu MHK-Hakem Eğitim Kurulu hakem eğitmeni, Ulusal yüzme hakemi sayın Saadet Kayalı’ya, kurs eğitmeniniz olarak sonsuz teşekkür ederim. Aramıza yeni katılan siz değerli hocalarıma ve Eskişehir yüzme ailemize başarılar diliyorum. Yüzme müsabakalarında görüşmek üzere” diyerek  son verdi.

Haber: Bahadır Bulut

İzmir BŞB'nin sutopunda rakipleri netleşti İzmir BŞB'nin sutopunda rakipleri netleşti