BASIN AÇIKLAMASI

Biz hekimler ve sağlık camiası olarak; Dünyanın vicdanlı ve sağduyulu insanlarına sesleniyoruz:

Hiçbir insani ve ahlaki değer, ilke ve kural tanımayan İsrail denilen terör örgütü acilen durdurulmalıdır. 

Hergün yüzlerce çocuk, yaşlı ve kadını vahşice öldüren, sivil insanların tepelerine yağmur gibi füzeler ve bombalar yağdıran, ambulansları-hastaneleri bombalamaktan çekinmeyen, katliam ve soykırım suçu işlemekten zerre kadar imtina etmeyen bu seri katil sürüsünün, bu cani topluluğun suç işleme kapasitesi ortadan kaldırılmalı, suç aletleri elinden alınmalı ve etkisiz hale getirilmelidir. 

Dünyanın ve insanlığın bir İsrail sorunu vardır, bu sorun çözülmeden doğusundan batısına insanlık rahata kavuşamayacaktır. 

Sadece Gazze’de, Filistin’de canavarca katledilen çocukların  değil Avrupa’nın, Amerika’nın metropollerinde sokaklarda yaşayan, açlıktan ve soğuktan ölen milyonların da sorumlusu bu zihniyettir.

Katil aynıdır. 

İnsanlık artık bu gerçeklerin farkına varmalı, doğunun ve batının, kuzeyin ve güneyin tüm vicdanlı, sağduyulu insanları el birliğiyle siyonizm sorununu acilen ortadan kaldırmalıdır. 

Hem savaş suçu hem de insanlık suçu olarak kabul edilen sivillerin ve hastanelerin bombalanması, çocuk, kadın ve yaşlıların vahşice katledilmesi suçunu tüm dünyanın gözleri önünde, göstere göstere, insanlığı hiçe sayarak, kasten, taammüden, gözünü kırpmadan işleyebilen bir zihniyet normal değildir ve acilen durdurulmaldır. 

Bu vahşete zil takıp oynayanlar da en az katiller kadar patalojiktir. Vahşete doğrudan ve dolaylı destek verenler ve sessiz kalanlar da suç ortağıdır. 

“Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir” diyen bir medeniyetin evlatları olarak, doğunun ve batının tüm vicdanlı ve sağduyulu insanlarını, insanlığın huzuru için, İsrail ve siyonizme karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz. İsrail’in alçakça soykırım ve katliamlarına hiçbir ses çıkarmayan, hiçbir müdahalede bulunmayan uluslararası örgütler de meşruiyetlerini tamamen yitirmiş, iflas etmişlerdir, hatta göz yumarak katliama ortak olmuşlar, olmaktadırlar. Dünyanın vicdanlı ve sağduyulu insanları bir araya gelerek artık bu zulüm düzenini ortadan kaldırmalı ve adil bir yeni dünya düzeni elbirliğiyle tesis edilmelidir.

Bu kapsamda Acil Tedbirler Olarak;

1. Gazze’ye yapılan saldırılar derhal durdurulmalı, insani yardım engeli kaldırılmalıdır.

2. Gazze’deki 35 hastaneden 20'si, 40 civarında ambulans da vurulduğundan dolayı kullanılamaz hale gelmiştir. Bu sağlık açıkları kişilere ve kurumlara zimmetlenerek derhal giderilmelidir.

3. Gazze’deki 5.000’i acil durumda olan 50.000 hamile için “Refah Sınır Kapısı açılarak bu hanımların tedavi süreci başlatılmalıdır.

4. Milli İrade Platformu tarafından bir ‘Zarar Tespit Komisyonu’ oluşturulmalı, bu komisyon, zarar görmüş bölgelerin ihtiyaçlarını tespit etmeli,bu ihtiyaçlar düzenli olarak karşılanmalıdır.

5. Saldırılarda ortaya çıkan yetim çocuklar zimmetlenmelidir. Bu yetimlerin iaşeleri Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına paylaştırılmalıdır.

6. 1991 yılında özel radyoların kapatıldığında olduğu gibi, saldırıları protesto etmek için evlere ve araçlara siyah tülbent bağlanmalıdır.

7. İslam İşbirliği Teşkilatı, D8, Müslüman alimler Birliği gibi kuruluşlar Gazze gündemli olarak acilen toplanmalı ve sorunun çözümü için gerekli olan kararları almalıdır.

Bizler; Türkiye’deki doktor ve sağlıkçılar olarak üzerimize düşen ve düşecek olan her türlü vazifeye hazır olduğumuzu,

Her daim mazlumun yanında zalimin ve zulmün karşısında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi,

Türkiye ve dünya kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Özel Haber: Gültekin Kutsal

41b5cf4d-fb36-4d11-8e25-5dfcf44854b5

Editör: Sedat Kurt