Tatsız Futbol, Avantajlı Skor

Beşiktaş Ankara semalarında tur arıyor.

Abone Ol

Beşiktaş ligde geçtiğimiz hafta lig maçı oynadığı Ankaragücü ile kupa yarı finalinde karşılaşıyor, 23 Nisan çocuk bayramını kutluyor, gençlerimize güzellikler getirmesini diliyorum. Beşiktaş ilk dakikalarda önde olma, isteğini ortaya koyma gayreti içindeydi. Mulekanın ilk dakikalarda bir atak gelişimi sonuçsuz kaldı. Ankaragücü  topu Beşiktaş'ta bırakıyım geçişle kaptığım toplarla Efgan organizasyonlu Alisowe ile etkili olmaya çalışsa da, Besiktaş Ghezzal ve Rachitsa ile zaman zaman tehlikeli olmaya çalıştı. Mert de kalesindeki yerini aldı Besiktaş'ın bir bahar rüzgârına ihtiyacı olduğu aşikar, Beşiktaş'ın defanstaki uyumsuzluğu hala devam ediyor. Dakika 15 gibi bir durgunluk gözle görülüyor. Ali Sowe Ankargücü'nde şu dakikaya kadar gol koklayan, oyuncu ve 15. dakikada Bassogog'un asistinde Ali Sowe golü buluyor. Fakat ofsayt gerekçesi ile VAR'dan iptal oluyor. Ankaragücü lig maçının aksine çok istekli ve enerjik bir yapı ortaya koyuyor. Kitsiu, Tolga, Morutan, Efgan çalışkan isimler. Swenson çalışkan bir görüntü veriyor şu dakikalarda, Beşiktaş etkisiz gözüküyor, takım halinde. Malesef şu dakikalarda biraz Ghezzal o kadar. Beşiktaş herhalde İstanbul'daki Ankaragücü'nü beklerken hayal kırıklığına uğradı. Hakiki Ankaragücü ile karşılaştı. Bambaşka bir Ankaragücü karşıladı Beşiktaş'ı.
Beşiktaş defansı yolda birbirini kaybetmiş arkadaş gibi maalesef!! Al Musrati, Muçi çok tedirgin iyi de olsa, kötü de olsa, özgüvenlerinin yüksek olması lâzım. Burası Beşiktaş. 

Ankaragücü dk. 35 itibari ile daha organize ve 3. en önemli gol pozisyonunu dışarı atıyor...  Orta saha malesef çok etkisiz ve ağır nasıl düzelteceğiz bu orta sahayı onu düşünüyorum.

Tolga Ciğerci ve Kitsiu çalışkan isimler 38. dakikada Tolga'nın vuruşu direkte patladı. Beşiktaş şu dakikada bence Mert'e dua etmeli.

Ankaragücü ilk devrenin sonlarında, Beşiktaş sahasına yayılmış durumda. Beşiktaş sahada maalesef yok. Pranga takılmış bir Beşiktaş var maalesef.

Ankaragücü becerikli olsa ilk devre iddia ediyorum 4-0 olurdu. 

Muçi buysa gerçekten büyük sıkıntı, düzelmeli yoksa vah Beşiktaşım diyorum.. Maç çok cılız ilk devre ama Ankaragücü zorlanmadan daha üstün.

Beşiktaş ikinci yarıya Umut, Masuaku, Rachitsa, Cenk değisikliği ile başladı.
Bu değişiklikler, Eryaman stadındaki havayı bir nebze de olsa değiştirdi. Tebrikler Swenson şu dakikaya kadar 
Kartal'ın en iyisi durumunda.
Masuaku'da farkını gösteriyor ikinci yarı, Serdar hocam neden Umut Meraş ile başlarsın inan anlamadım.

Muçi 55. dakikada uygun yerden yine topu ezerek iyi bir vuruş yapamadı...

57. dakikada Beşiktaş ruhunu sahaya yansıtmaya başladı. Beşiktaş hücumda çoğaldığında rakip geriye çekilme durumunu benimsiyor, Ankaragücü'de bunu yapıyor.
Şu dakika itibari ile iki devre arasında iki farklı Beşiktaş izliyoruz ilk devre Siyah ikinci devre Beyaz...

Tolga ve Al Musrati maçın şu dakikaya kadar sarı kartlıları. Ben merakla yeni sezon forvette kimler olacak merak ediyorum..

Sezon başı adaptasyon sağlayacak isimler alınmalı düşüncesindeyim.
Her şeye rağmen Ankaragücü presi rakibe baskı yapmayı bırakmıyor. Beşiktaş'ta rakibi hataya zorlama adına set oyununu bir türlü deneyemiyor.

Sadece bireysel beceri ile rakibi zorlamayı düşünen bir kartal var hala. Biraz Ghezzal biraz Masuaku birazda Muleka birazda Swenson desem ayıp etmiş olmam her halde istek yok Beşiktaş'lı oyuncularda en büyük sıkıntı bu sanki beraberliğe geldik diyorlar. Muçi 69. dk da yine dağlara taşlara vurdu. Muçi biraz daha dikatli kullanmalısın bu topları bu vuruşları hep beraber ararız sonra.

Şu ana kadar Ankara gücü oyunda doğruyu uygulayan ekip durumunda. Beşiktaş ise maalesef bir oturmuş takım havasında hiç değil Cenk çıkan Rachitsa'dan farklı değil! Yorgun savaşçı misali.

Bu ayrıntılar içinde 76'da Maceda boş kaleye kafa ile golü atamıyor. Herhalde şans faktörü
olursa Beşiktaş belki bir şey olur görüntüsünde. Beşiktaş 78. dakika itibari ile tamamen geriye yaslanmış vaziyette. Beşiktaşa hiç yakışmayan bir oyun anlayışı bu, 79. dakikada Alex Chemberlian oyunda.
Son dakikalarda Ankaragücü baskıyı arttırdı, sanki gol atmadan gitmiyeceğiz havası vardır ya.

Beşiktaş'ın geriye yaslanması da Ankaragücü'nü heveslendiriyor.
Ankaragücü'nde Morutsan'ın aşil tendonindaki sakatlık hepimizi üzüyor. Geçmis olsun Morutsan. Nerdesin Beşiktaş inan gözlerim sahada kaybolan temposu ile seyircisini uyutan Kartalı arıyor. Beşiktaş sessiz gecede gol yemeden turu İstanbul'a taşıyor. Yalnız bu oyunu İstanbul'a taşırsa final zora girer. Defans göbeğinde Necip'te iyiler arasında unutmamak lâzım.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }