ŞAMPİYONLUK KİLİDİ AÇILDI

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 22. hafta mücadelesinde Rams Başakşehir’e konuk olduğu maçı 1-0 kazandı, puanını 57’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Sarı Lacivertlilerin tek golünü 90+4. dakikada Michy Batshuayi penaltıdan kaydetti.

Abone Ol

TEK KALE MAÇ

Fenerbahçe geçen hafta Samsunspor maçında 2 puan kaybetmesine karşın çok iyi bir maç oynamıştı. Sarı lacivertli ekip bu maçta adeta tek kale maç oynadı. Başakşehir'in direncini kırabilmek adına her türlü organizasyonu deneyen Fenerbahçe, kapalı savunmaya karşı ciddi pozisyonlara girmeyi başardı. Yani müsabakayı izlemeyen biri skora bakıp aldanmasın. Tek eksik son vuruşlarda gelmeyen gol ve Volkan Babacan'ın nefis kalecilik performansıydı.

FERDİ BAMBAŞKA BİR FUTBOLCU

Hemen hemen herkesin yere göğe sığdıramadığı Ferdi Kadıoğlu, övgülerin boşuna olmadığını bir maçta daha cümle aleme kanıtladı. İnanılmaz bir enerji, üstün oyun zekasıyla birleşince ortaya muazzam bir oyuncu çıkardı. Ferdi, Başakşehir maçının tartışmasız en iyisiydi desek yanlış olmaz. Ayrıca Ferdi, bu sezon rakip alanda en çok isabetli pas yapan oyuncu konumunda. Düşünün ki bu oyuncu bir sağ bek. Gerçekten ne desek az kalır.

İsmail hoca tıkanan oyunda Samsunspor maçında yaptığı hatayı tekrarlamadı ve bu defa risk alarak çift forvete döndü. İrfan Can'ın yerine giren Cengiz Ünder de oldukça etkili bir oyun ortaya koydu.

Tadic, Dzeko, Szymanski, İrfan Can ve sonrasında oyuna giren Cengiz, Batshuayi, Emre Mor ile çok güçlü bir hücum ortaya koyan Fenerbahçe'nin en belirgin özelliği ise üçüncü bölgede yapılan baskı. Rakibin oyun kurmasına asla izin vermeyen Sarı Kanarya bu özelliği ile rakiplerine zor anlar yaşatmaya devam edecektir.

Böyle maçlarda her şeyden önemlisi de kapanan rakibe karşı kilidi açıp, üç puanı alabilmek. Fenerbahçe de Gaziantep deplasmanında olduğu gibi bu maçta da rakibini bunaltarak sonuca gitti.

Fred'in yokluğunda İsmail Yüksek ve yeni transfer Rade Krunic ikilisine o bölgede görev veren İsmail hocanın bu planı da oldukça iyi işledi. Ayrıca Serdar Aziz ve Mert Müldür de savunmadan ileri çokça çıkarak gol arayan isimler oldular.

Başakşehir 7 maçlık yenilmeme serisini 90 dakika baskı yediği maçta kaybetmiş oldu. Açıkçası Başakşehir'in maçı oynamaktan çok oynatmamaya yönelik kurgusu, korkak ve kapalı futbol oynaması kulübün yıllar içinde kazandığı prestijine zarar verdi diyebiliriz. Başakşehir'in Galatasaray Kongre üyesi başkanı Göksel Gümüşdağ'ın bunda bir etkisi var mıydı bilinmez!

FENERBAHÇE YOLUNA DEVAM EDİYOR

Her ne olursa olsun, Fenerbahçe etkili futbolundan, kendi oyun anlayışından taviz vermeden maçlarını oynamaya ve kazanmaya devam ediyor. Elbette 38 maçın 38'ini de kazanmak diye bir şey olamaz. Ara sıra puan kayıpları olacaktır ancak Fenerbahçe oynadığı futbolla sadece Fenerbahçelilere değil tüm futbolseverlere futbol ziyafeti sunmaya devam ediyor. 

Bana göre Fenerbahçe'ye çelme takmaktan başka bir niyet taşımayan Başakşehir'e karşı alınan galibiyet bu sezon şampiyonluk yolunda en önemli virajlardan bir tanesiydi. Hedefine kilitlenmiş, sahada işini yapan oyuncuları ve şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen hocasıyla şampiyonluk meşalesi bu akşam Başakşehir'de yakılmıştır hem de puan kaybı bekleyen tüm rakip ve kurumların (!) heveslerini kursağında bırakarak!

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }