Asayiş

Otoyollarda Yeni Dönem: Sorumluluk Jandarmaya Geçti

15 Ekim itibarıyla otoyollarda güvenlik ve trafik denetim görevleri resmen Jandarma Teşkilatı’na devredildi.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda, daha önce İl Emniyet Müdürlükleri’ne bağlı Bölge Trafik ekiplerinin sorumlu olduğu otoyollarda bundan böyle Jandarma Otoyol Komutanlığı ekipleri görev yapacak.

Yeni dönemde ekipler, il sınırları içerisinden geçen otoyollarda trafik güvenliği sağlamak, hız denetimlerini gerçekleştirmek ve asayiş olaylarına anında müdahale etmekle yükümlü olacak. İstanbul-İzmir (O5) Otoyolu başta olmak üzere, İzmir-Aydın otoyolunda da jandarma ekipleri aktif olarak sahada yer alacak. Bugün itibariyle 28 ilde görev devir teslimi tamamlandı.

İzmir özelinde Torbalı güzergahını da kapsayan yeni uygulama kapsamında, otoyollarda 200 kilometrelik ana güzergah, 53 kilometrelik bağlantı yolu ve 57 kilometrelik kavşak yolları dahil olmak üzere toplam 300 kilometrelik alan Jandarma Otoyol Komutanlığı’nın sorumluluğunda olacak. Üç otoyol karakoluna bağlı olarak çalışan ekipler, 69 otoyol aracı, 10 motosiklet ve 414 personel ile güvenliği sağlayacak.

Jandarma, yeni araçlarla trafik kazalarını önleme, hız denetimi yapma ve genel güvenlik konularında etkin bir şekilde görev yapacak. Amaç, otoyol kullanıcılarının daha güvenli bir yolculuk yapmasını sağlamak. Yetkililer, Jandarma Teşkilatı’nın deneyimi ve güçlü ekipmanlarıyla hem trafik düzeninin korunacağına hem de asayişin sağlanacağına dikkat çekiyor.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }