OMÜ senato salonunda gerçekleşen programa, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, SOYS Başkanı Mehmet Akif Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, akademisyenler ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Samsun’da otomotiv sektöründe nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere, yürütücülüğünü Sürekli Eğitim Merkezi’nin (OMÜSEM) üstlendiği 96 saatlik mesleki eğitim programı, 24 kursiyerin katılımı ile başlayıp 19 kursiyerin başarıyla tamamlaması sonucunda bitti.

‘19 ARKADAŞIMIZ SERTİFİKA ALARAK YENİ BİR ÜNVANA KAVUŞMUŞ OLDU’

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Yaklaşık olarak 5 ay önce başladığımız özellikle elektrikli araçlar konusunda ustalarımızı eğitmek, sektörde hizmet veren arkadaşlarımızı eğitmek, yeni bilgi ve teknoloji ile herhangi bir risk oluşmaksızın onları buluşturma arzusuyla SOYS ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde başladı. 5 aylık, 96 saatlik bu eğitimimiz bitti. Ancak eğitimimiz başlangıç aşamasında bir eğitimdi. Bundan sonra sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eğitim arkasından yeniden planlanmak suretiyle devam edecek. Mezun olan arkadaşlarımız artık yeni bir ünvan ile işlerine devam edecekler. Bu hem ekonomik açıdan arkadaşlarımızı besleyen hem de sektöre yeni giren elektrikli araçlarda herhangi bir risk oluşmaksızın daha verimli çalışma sağlayacak olan bir programdı. Önümüzdeki zaman içerisinde arzu ettiğimiz şey daha nitelikli ileri düzeydeki eğitimlerle bu çalışmanın devam etmesidir.24 arkadaşımız başladı ve 19 arkadaşımız sertifika almak suretiyle yeni bir ünvana kavuşmuş oldu. ” dedi.

SMA tedavisi sonrası Melih Eymen, Kayseri’de okula başladı SMA tedavisi sonrası Melih Eymen, Kayseri’de okula başladı

SOYS Başkanı Mehmet Akif Koçak, “SOYS ile OMÜ işbirliği ile yapılan elektrikçi teknisyen geliştirme programımızı bugün sonlandırmış bulunuyoruz. 96 derslik 5 aylık bir programdı. Başarıyla programımızı gerçekleştirdik. 24 öğrenci ile başlayıp 19 öğrencimiz ile başarı sağlayarak programı bitirdik. Programda emeği geçen üniversitedeki hocalarımıza, rektörümüze, öğrencilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Program, Rektör Ünal’ın eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika vermesiyle sona erdi. (DHA)

Kaynak: dha