Spor

ÖRAV, deprem bölgesindeki öğretmenler için 3. destek koşusunu 46. İstanbul Maratonu'nda yapacak

2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), bu yıl 3 Kasım Pazar günü düzenlenecek olan İstanbul Maratonu’nda her şey ‘Öğretmenle Olur!’ diyerek daha fazla öğretmenin gelişimini ve çocukların nitelikli eğitime erişimini desteklemek amacıyla koşacak.

Abone Ol

Köprüde bırakılan ayak izleri sayesinde toplanan bağışların geliri deprem bölgesindeki öğretmen ve öğrenciler için yürütülen eğitimlere aktarılacak.

ÖRAV, deprem bölgesindeki öğretmenlerin psikolojik sağlamlık becerilerini artırarak; onların kriz dönemlerinde öğrencilerine, velilere, okul yönetimlerine ve tüm personellere liderlik etmelerini hedeflediği yeni bir eğitim programı hayata geçirdiğini açıkladı. Okul Toplumunun Psikolojik Sağlamlığı Eğitimi öncelikle deprem bölgesindeki öğretmenlerin, devamında ise tüm Türkiye’deki öğretmenlerin psikolojik dayanıklılığını artırmak ve iyi olma hallerini desteklemek üzere uygulanıyor. 2023 yılından itibaren toplanan bağışlarla Okul Toplumunun Psikolojik Sağlamlığı eğitimi yaklaşık bin öğretmene ulaştırıldı.

Öğretmen Akademisi Vakfı, tüm eğitim gönüllülerini 3 Kasım’da gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu’nda koşmaya davet ediyor.

Maratona katılmak için son gün 14 Ekim.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }