Şişli, Kağıthane ve Beşiktaş gibi ilçelerde eğitim alanındaki başarılarıyla tanınan Hoşyiğit’in, Kağıthane’de de eğitimi canlandırması ve yeni projelerle ilçeyi bir eğitim merkezi haline getirmesi bekleniyor.

Kağıthane'de Eğitim Mustafa Hoşyiğit'e Emanet

I M G 2036

Mustafa Hoşyiğit, eğitim camiasında uzun yıllara dayanan tecrübesi ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınıyor. Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Koordinatör ve Teknik Müdür Yardımcılığı, ardından Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürlüğü görevlerinde bulunan Hoşyiğit, son olarak Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tensipleriyle Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması, ilçedeki eğitim çalışmalarına yeni bir soluk getireceği beklentilerini de beraberinde getirdi.

2 Eylül 2024 itibariyle yeni görevine başlayan Hoşyiğit, Kağıthane’de eğitim öğretim faaliyetlerini yönetmenin heyecanını ve gururunu yaşadığını ifade etti. Kağıthane’nin İstanbul’un eğitim açısından önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Hoşyiğit, bu göreve layık görüldüğü için teşekkürlerini sundu. Ayrıca, Kağıthane'deki tüm eğitim paydaşlarına, öğretmenlerden öğrencilere, velilerden personellere kadar herkese saygı ve sevgilerini iletti.

I M G 2033

Yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Hoşyiğit, “Yaz tatilinin ardından, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte, yeni bir döneme ve yeni bir başlangıca hep birlikte merhaba diyoruz. Eğitimdeki bu kutsal yolculuğumuzda, öğrencilerimiz ve onları yetiştiren öğretmenlerimizle birlikte, omuz omuza vererek çok daha anlamlı başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ve Uyum Haftasının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kızıltepe’de silahlı çatışma; 1 ölü, 1 yaralı Kızıltepe’de silahlı çatışma; 1 ölü, 1 yaralı

Mustafa Hoşyiğit Kimdir?

1971 Erzincan doğumlu olan Mustafa Hoşyiğit, öğrenim hayatına Ankara’da başladı ve 1992 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Zincirlikuyu Yapı Meslek Lisesi’nde Yapı Ressamlığı Öğretmeni olarak meslek hayatına adım atan Hoşyiğit, kariyeri boyunca pek çok farklı görevde bulundu. 1994-1996 yılları arasında Asteğmen/Teğmen olarak İzmir’de İstihkam Okulu Komutanlığı’nda İnşaat Teknik Öğretmenliği ve İhale Komisyon Üyeliği yaptı.

1996 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra yeniden İstanbul Yapı Meslek Lisesi’nde öğretmenliğe dönen Hoşyiğit, 1998-2012 yılları arasında kendi kurduğu şirketle otomotiv ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdi. Bu süre zarfında aynı zamanda İstanbul Adalet Komisyonu’nda bilirkişilik yaptı.

2012 yılında yeniden Milli Eğitim Bakanlığı’na dönerek İnşaat Teknolojisi Öğretmeni olarak görev aldı. 2014-2019 yılları arasında Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Koordinatör ve Teknik Müdür Yardımcılığı yaptı. 2019 yılında Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atandı. 2022 yılında Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

I M G 2032

Aldığı Eğitimler ve Katıldığı Projeler

Mustafa Hoşyiğit, mesleki ve teknik eğitim alanında pek çok önemli projede yer aldı. 2014-2015 yıllarında Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET) kapsamında Çatı ve Çatıcılık Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi’nde Okul Proje Koordinatörlüğü yaptı. Ayrıca, 2014-2017 yılları arasında AB Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ KA2 Okul Stratejik Ortaklıklar STAR isimli projenin koordinatörlüğünü üstlendi.

Bu projeler kapsamında Almanya, İtalya, Çekya, Romanya ve Fransa gibi ülkelerde mesleki eğitim alanında araştırma ve incelemeler yapan Hoşyiğit, aynı zamanda Meslek Liselerinde İş Güvenliği Kültürü ve Bilinci konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Hoşyiğit, mesleki eğitim alanındaki çalışmalarına ve projelerine Kağıthane’de de devam etmeyi planlıyor.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Mustafa Hoşyiğit, ilçedeki eğitim kalitesini artırmak, öğretmen ve öğrencilerle birlikte daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

Editör: Sedat Kurt