AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın, yeni bir anayasa hazırladıklarını ve bunun bir ihtiyaç değil gereklilik olduğunu ifade eden açıklamasına yanıt veren Vilken, Türk halkının hiçbir siyasi partiye veya hükümete yeni bir anayasa yapma yetkisi vermediğini vurguladı.

Beyoğlu Belediyesi Kefken Yaz Kampı, engelli bireyleri ve ailelerini ağırladı Beyoğlu Belediyesi Kefken Yaz Kampı, engelli bireyleri ve ailelerini ağırladı

Vilken, hükümetin bu süreci kapalı kapılar ardında yürütmesinin halk arasında güvensizlik yaratacağını belirtti. Ayrıca, yeni bir anayasa hazırlama gerekliliğinin nedenini sorgulayan Vilken, mevcut anayasanın ülkenin sorunlarını çözme noktasında hangi maddelerinin yetersiz olduğunu merak ettiklerini dile getirdi.

Açıklamasında, "Yeni anayasa ile birlikte sığınmacılar gidecek mi? Emekliler rahata erecek mi? Ev kiraları düşecek mi? Her gün yapılan zamlar son bulacak mı? Pahalılık ortadan kalkacak mı? İşsizlik bitecek mi?" gibi sorular yönelten Vilken, hükümetin bu sorunlara odaklanmak yerine neden ısrarla yeni bir anayasa hazırlama peşinde olduğunu sorguladı.

Vilken, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemez olduğunu ve bu maddelerin değiştirilmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak, "Yüce Türk milleti buna müsaade etmez" ifadelerini kullandı. Vatan ve Hürriyet Partisi olarak anayasa tartışmalarının halkın onayına sunulmadan yapılmaması gerektiğini savunan Vilken, Türk milletinin bu süreçteki hassasiyetine dikkat çekti.

6Bd9360E 1021 45De A4Cf D3C68Ec70Ec5Abone Haber Özel: Sedat Kurt

Editör: Sedat Kurt