MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

A Milli Futbol Takımı'mız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na zaferle başladı.

Abone Ol

Gürcistan önünde baştan sona üstün bir oyun sergileyen millilerimizin gollerini Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

MAÇIN ADAMI SAMET AKAYDIN

Gürcistan karşısında, savunmada Abdülkerim Bardakçı ile birlikte savunmanın merkezinde görev yapan Samet Akaydın kritik müdahaleleri ile tartışmasız maçın yıldızı oldu. Maç öncesi eleştirilerin odağındaki isim olan Samet, kendisine güvenildiği takdirde çok iyi bir savunmacı olabileceğini herkese ispatlamış oldu.

Abdülkerim Bardakçı ise Samet'in aksine oldukça tutuktu. Fazlaca kademe hatası yapan Abdülkerim ilk maçta sınıfta kaldı.

HAKAN ÇALHANOĞLU TAM BİR EL FRENİ

Orta alanda kaptan Hakan Çalhanoğlu yine bir milli maçta bizi yanıltmadı. Hakan, maç boyu kayda değer tek bir olumlu dokunuş yapamadı. Özellikle ikinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki köprüyü kuramayan Çalhanoğlu, maçın en vasat isimlerinden biriydi.

Kanat bek tanımının tam karşılığı olan Ferdi ve Mert Müldür ikilisi maç boyu hiç durmaksızın hem savunmada hem hücumda etkili oldular. Mert Müldür turnuvanın belki de en güzel golünü kaydederken, golün hazırlayıcısı da Ferdi Kadıoğlu'ydu.

İsmail Yüksek yerine Kaan Ayhan'ı tercih eden Vincenzo Montella bana göre bu noktada kritik bir hamle hatası yapmış oldu. İsmail Yüksek'in iki sezondur yükselen grafiği milli takıma da yansımıştı. Gürcistan gibi kapanıp, hızlı kontra atağa çıkan bir rakibe karşı İsmail gibi bir kesicisi varken Kaan'ı kadroya alması yanlıştı. Kaan da kendisine verilen görevi oldukça iyi yerine getirse de Gürcistan'ın kontra ataklarında ikinci bölgede istenilen düzeye çıkamadı.

Orkun Kökçü de iyi bir performans sergilese de daha iyi olabileceğini hepimiz biliyoruz. Portekiz maçında daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

ARDA GÜLER BAŞKA SEVİYE

Fenerbahçe'de yıldızı parladıktan sonra sezon başında dünya devi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, milli forma altında da destan yazmaya devam ediyor. Genç yıldızımız dillere destan bir gol atarak galibiyette büyük rol oynarken, sahada kaldığı süre içinde atakları olgunlaştıran ve oyunu yönlendiren isim oldu.

Barış Alper Yılmaz da maç sahada basmadık yer bırakmazken isteği, hırsı ve azmi ile galibiyette pay sahibi oldu. Kenan Yıldız her ne kadar istediklerini yapamamış da olsa kumaşı ve kalitesi ile dikkat çekmeyi başardı.

Oyuna sonradan dahil olan Kerem Aktürkoğlu basit gibi görünen ancak yağmurda topu sürmenin çok zor olduğu ortamda kendi yarı alanımızdan topu alarak topu boş kaleye yuvarlamayı başardı ve perdeyi kapadı.

Milli takımımız, Dortmund kentinde, turnuvaya rüya gibi bir başlangıç yaparken, Türk taraftarlar şimdiye kadar oynanan maçlar içinde en güzel atmosferi oluşturdular. Takım ve taraftar bütünleşmesi ile on numara bir başlangıç yaptık. Şimdi Cumartesi günü Portekiz maçı var. Turnuvanın favorilerinden Portekiz'e karşı oynayacağımız futbol, bu şampiyonada neler yapabileceğimizi bizlere gösterecek maç olacaktır.

Şimdilik bu akşamki zaferin tadını çıkaralım. Türk'ün gücünü cümle aleme gösterdik. Yolumuz açık olsun.

Ne mutlu Türküm diyene...

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }