MOURİNHO'NUN SİHİRLİ DOKUNUŞLARI

Fenerbahçe sezon öncesi hazırlık döneminin en ciddi hazırlık maçında Fransa'nın Strasbourg takımı ile karşılaştı.

Abone Ol

Müsabakadan 4-0'lık net bir skorla ayrılan Sarı Lacivertli ekip yeni sezon için olumlu sinyalleri bu maçta fazlasıyla verdi.

Mourinho ilk maçtan beri 3'lü sistem üzerinden yürümeyi tercih etti. Daha çok 3-2-5 gibi oynadı. Sol tarafta Kent, sağ tarafta Osayi oyuna genişlik katıyor. Bartuğ da zaman zaman stoperlere eşlik ettiğinde 3-6-1'e dönüyor sistem.

Geçen seneye oranla orta alanda daha kompakt bir görüntü veren Fenerbahçe'de özellikle Szymanski'nin 9,5 numaradan orijinal 10 numaraya evrilen rolü göze çarptı. Oyun kurgusu olarak orta alanda topa hakim, kanatları daha etkin bloklar arası bağlantıların daha kuvvetli olduğu bir Fenerbahçe gördük.

Kampın yıldızlarından Bartuğ geriden oyun kurarken çok başarılıydı. Yeri geldiğinde sağ koridorda diyagonal paslarla Osayi'yi hücuma çıkarma denemeleri, yeri geldiğinde dar alanda kısa pas trafiklerini yönetmesi ve bazen de savunma arkasına sarkıttığı dikine paslarla mükemmel bir orta alan oyuncusu izlenimi verdi. Bu bölgeye yapılacak bir transfer olacağını duydum ama bana göre Fred-İsmail-Bartuğ ve belki de Crespo ile bu bölgede bir problem olacağını düşünmüyorum. Ama elbette yıldız bir transfer gelirse Fred'in yanına hedeflerin daha yüksek olduğunu da düşünebiliriz.

Top rakipteyken sürekli alan daraltan, çok koşan, adam adama markaj yapan Fenerbahçe, topa sahip olduğunda seri - ayağa paslarla rakip kaleye gidiyor. Orta alandaki hareketli pas oyunu savunmayı rahatlatıyor, hücum dinamizmini artırıyor. Fenerbahçe yeni hocası ve yeni oyun kurgusuna hızlı uyum sağlamış gibi. Hazırlık maçları genelinde majör bir hataya rastlamadım. Oyuncuların konsantrasyon seviyesi çok üst düzey.

İsmail Kartal, mükemmel bir takım bıraktı. Mourinho da gelir gelmez dokunuşlarını yaptı. Henüz transfer hamlelerini yapmadı Fenerbahçe ama dünyaca ünlü teknik adam kafasındaki şablonu ve taktik opsiyonlarını belirlemiş gibi görünüyor. Bu sezon Fenerbahçe'yi izlemek daha keyifli olacak gibi. Bekleyelim ve görelim.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }