Avrupa'ya göç eden ve son yıllarda yeniden anavatanları Türkiye geri dönüş yapan Süryaniler, Avrupa'da öğrendikleri pizzayı Midyat'a taşıdı. Midyat'ın birçok köyünde Süryani ustaların açtığı pizzaların tadına bakmak için yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, kırsal köylerde yaşayan çocukların da pizzanın tadına bakması için Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Veysi Tasman tarafından 'Bir Paket Mutluluk' isimli sosyal sorumluluk projesi hazırlandı. Projeyle köyün ilkokulundaki eğitim öğretim gören 30 öğrenciye pizza ikram edildi. Köy okulunda düzenlene etkinliğe, Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Volkan Şenocak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Rıdvan Arslan, köy muhtarı Veysi Tasman ve köylüler katıldı. Köye gelen ve okulda incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve beraberindekiler, daha sonra köy okulundaki çocukları ziyaret edip, onlar için hazırlanan pizza paketlerini dağıttı.

'PİZZANIN TADINA BAKMA İMKANLARI OLDU'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, öğrencilerin projeyle pizzanın tadına bakma imkanı bulduğunu belirterek, Daha çok sosyal etkinlik ve faaliyetlerin önemsendiği, artık çocukların belli sınırlandırılışmış alanların dışında faaliyetlerini önceliyor bakanlığımız. Yani daha çok sosyal faaliyetler öncelikli bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda da bugün yaptığımız faaliyette çocuklara farklı bir farkındalık oluşturan bir faaliyet oldu. Burada beraber de pizza etkinliğinde pizzanın da tadına bakma imkanları oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyorumö dedi.

'ÇOCUKLAR ÇOK SEVİNDİ'

Zonguldak’ta barınakta düşen balıkçı, beton bloklara sıkıştı Zonguldak’ta barınakta düşen balıkçı, beton bloklara sıkıştı

Pizzanın bölgede popüler yiyeceklerden olduğunu ifade eden Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Veysi Tasman, Kesinlikle bu bütün okullarda olması gereken bir çalışma. Çünkü kırsal köylerimizde biliyorsunuz şehirdeki okullarla aynı değil. Çocuklar pizza ile tanışırken, aynı zamanda onlar içinde moral oluyor. Çocuklar için ben bazen düşünüyordum, oyuncak mı getirelim, hediye olarak ne getireyim diye, pizza aklıma geldi. En azından çocuklar pizza ile tanışsın. Zaten bölgemizde de artık pizza çok popüler bir yemek oldu. İyi geçti programımız, çocuklar sevindiö diye konuştu.(DHA)

Kaynak: dha