16 Ekim 2024 tarihinde, Türkiye'nin Malatya ilinin Kale ilçesinde, merkez üssü Akuşağı olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.5 kilometre olarak ölçüldü ve saat 10:46'da gerçekleşti.

Deprem, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde hissedildi. Elazığ, Diyarbakır, Urfa ve Gaziantep gibi çevre illerden de depremle ilgili bildirimler alındı.

İsrail Savunma Kuvvetleri: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü İsrail Savunma Kuvvetleri: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü

AFAD ve Kandilli Rasathanesi

AFAD, depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyururken, Kandilli Rasathanesi 6.0 büyüklüğünde olduğunu belirtmiştir. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise büyüklüğü 6.1 olarak kaydetmiştir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili olumsuz bir ihbar almadıklarını açıkladı.

Önceki Uyarılar

Bölgedeki önceki depremlerle ilgili olarak, yer bilimcileri Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu depremin Doğu Anadolu Fay Zonu'nda meydana geldiğini ve 6 Şubat 2023'teki Maraş depremlerinin devamı olabileceğini belirtmişti.

Kaynak: dha