Festival, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum Yatırım Türk Malları Haftası'na denk geldi. Vatan İlkokulu, bu haftayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü yemekler ve içeceklerle kutlayarak yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını hedefliyor.

Tutum Yatırım Türk Malları Haftası, insanların maddi kaynaklarını ve sağlıklarını korumaları, dikkatli kullanmaları ve yerli malı tercih etmelerinin önemine vurgu yapar. Bu hafta boyunca, ihtiyaçlar karşılandıktan sonra artan parayla yatırım yapmanın önemi üzerinde durulurken, tüketilecek ürünlerin yerli üretimden seçilmesi gerekliliği vurgulanır. Böylece ülkenin zenginlikleri artırılmayı hedeflenir. Aynı zamanda, bilinçli tüketici olmanın da altı çizilir.

Vatan İlkokulu, her yıl düzenlenen Bulgur Festivali'nde çeşitli etkinliklerle Tutum Yatırım Türk Malları Haftası'nı kutluyor. Okul, öğrencilere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yerel lezzeti olan şehriyeli bulgur pilavını sunarak bu etkinlikleri destekliyor. Festival kapsamında, yerel koyun yoğurdu, ev yapımı turşu ve yöresel tatlılar da sunuluyor. Öğrencilere, bulgurun şehriyelerinin nasıl yapıldığı ve buğdayın nasıl bulgura dönüştüğü gösteriliyor. Ayrıca öğrenciler ve aileleri, festivalde evde yapacakları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel lezzetlerini paylaşmak için kendi hazırladıkları yemekleri getiriyorlar.

Bulgur Festivali'ne Kaymakam Abdullah Şahin, Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş ve İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi gibi önemli isimler de katılım sağladılar.

121f010c-17fe-4f3b-a0b3-9ac887d92a02

Bu yılki Bulgur Festivali, geleneksel lezzetlerimizi yaşatma ve yerli tüketimi teşvik etme amacıyla önemli bir platform sağladı. Vatan İlkokulu, gelecek yıllarda da bu değerli etkinliği düzenlemeye devam ederek bölgedeki yerel kültürün ve lezzetlerin tanıtımına katkı sağlamayı sürdürecek. Okul Müdürü Vedat Karaboğa, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Özel Haber: Mehmet Karaboğa

718cdf02-9f4b-4e42-939b-5ac00a55922a

6166fbce-13dc-476a-a8e3-2b66162824a8

Editör: Sedat Kurt