KAZANANLAR KULÜBÜ

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olan Fenerbahçe, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Abone Ol

Kalyon Stadı’nda oynanan maçta İrfan Can Kahveci’nin 81. dakikada kaydettiği golle rakibini mağlup eden Sarı Kanaryalar, puanını 53’e yükseltti ve zirvedeki yerini korudu.

İSMAİL KARTAL DOKUNUŞU

Fenerbahçe kritik bir deplasmandan, önemli bir üç puan ile ayrılmayı başarırken, İsmail Kartal, yaptığı müdahalelerle maçın baş kahramanı olmayı başardı. İsmail hoca maçın başından sonuna kadar savunma yapmayı tercih eden rakibine karşı, kendi oyun anlayışı ve savunma kurgusundan taviz vererek hücum opsiyonlarını arttırma yoluna gitti. Girmiş olduğu risk sonucunda Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin kafa golü ile tabelayı lehine çevirdi ve zorlu deplasmandan zaferle ayrıldı.

LİVAKOVİC'TEN NEFİS KURTARIŞ

Gaziantep FK adına belki de tek etkili pozisyon maçın son dakikasında yaşandı. Ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Draguş, havalanan topa sağ ayağı ile voleyi vurdu, Livakovic ise nefis bir kurtarışa imza attı. Hırvat kaleci, bu sezon en şu ana kadarki en net kurtarışına imza atarken, maç kazandıran kaleci unvanını bu forma altında da kazanmış oldu.

BONUCCİ İLK KEZ

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yeni transferi Leonardo Bonucci, Serdar Aziz'in sakatlaması ile ilk kez Sarı Lacivertli formayı giyerken, müdahaleleri, oyun enerjisi ve hırsı ile otoritelerden tam not aldı. İtalyan yıldız sezonun geri kalan kısmında İsmail hocanın vazgeçilmezlerinden olacaktır.

Fenerbahçe bu sezon ofansif anlamda harika işlere imza atıyor. Maçın ilk düdüğü ile birlikte oyunu karşı sahaya yıkmayı başaran Fenerbahçe, rakip savunmadayken dahi ön alan baskısı ile geriden oyun kurma şansı vermiyor. Diğer maçlara oranla bu maçta son vuruşlardaki şanssızlıklar bu defa skor anlamında farkın açılmasına engel oldu. İsmail hoca da gerekli hamleleri oldukça iyi zamanlama ile yaparak istediğini aldı. Risk alması gerektiği yerde elini taşın altına koyan İsmail Kartal, iyi bir oyun sergilemesine rağmen ofansif gücü yukarı çekmek adına İsmail Yüksek'i kenara alarak Batshuayi'yi sahaya sürdü. Forvet orjinli Johshua King'i de oyuna alan deneyimli hoca son bölümde adeta 3 forvetle takımını oynattı. Tüm bu hamleler sonucunda İsmail hoca ve talebeleri bir zorlu deplasmandan daha üç puanla dönmüş oldu.

İHLAL ES GEÇİLDİ

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu başarılı bir maç yönetiyorken, Fenerbahçe'nin kazandığı ancak Dzeko'nun değerlendiremediği penaltı atışında, Gaziantepli savunma oyuncusu Djilobodji'nin net bir şekilde ceza sahasına girerek yaptığı ihlali atladı ve sonuca etki edebilecek bir hataya imza attı. Bu ihlalin VAR hakemlerince de farkedilememesi oldukça düşündürücü bir durumu ortaya çıkardı. Fenerbahçe golü bulamasaydı ve puan kaybı yaşasaydı büyük bir skandal olabilirdi.

Sonuç olarak ligin ilk yarısını lider tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıya da galibiyetle başladı. Fenerbahçe zorlu bir deplasmandan daha etkili oyun ve 3 puanla dönerken, puan kaybetmesini bekleyen rakiplerini hayal kırıklığına uğrattı. Sarı Lacivertli ekip psikolojik, teknik, oyuncu kalitesi ve inanmışlık olarak ezeli rakibinin çok önünde. Mücadeleden vazgeçmeyen, asla pes etmeyen oyuncu grubuyla, gerektiğinde her türlü riski alabilen taktik dehası hocasıyla ve her zaman her yerde takımının yanında olan büyük taraftarıyla şampiyonluk bu sezon en çok Fenerbahçe'ye yakışacak gibi görünüyor.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }