KARTAL GALİBİYETE KANAT ÇIRPTI

Ankaragücü maça tam saha baskı ile başladı.

Abone Ol

Beşiktaş'ın ana planı kanat organizasyonlarını sahaya yansıtmak olarak gözüktü. Santos'un yokluğu Warrall ve Swenson'a yaradı, Serdar hoca ile birlikte, 15. dakikaya kadar Beşiktaş Kazımcan'ın ters vuruşu direk'te patladı. Beşiktaş'ın gol beklentisi ilerki dakikalara kaydı.

Beşiktaş daha özgür bir anlayışla sahada gözüküyor 16. dakika itibari ile Ali Sowe net bir pozisyonu dışarı attı. Muçi harika temiz bir vuruşla ceza yayı önünde gelişen bir pozisyonda, çok rahat bir vuruşla takımını, 18. dakikada 1-0 öne geçirdi. (Rahat ve düzgün bir plase ile) Ankaragücü sol beki Kâzımcan'ın hataları gol geliyorum dedirtti. Gedson Fernandes şu dakikaya kadar daha istekli görünüyor. Kaan, Tolga Efkan orta sahası top tutmakta zaafiyet gösteriyor, Ankaragücü'nde, Besiktaş'ta da Emrecan'da savunma zaafiyetleri ön plana çıktı. 

Ghezzal ilk devre sağ tarafta son sezonumu oynuyorum havasında idi. Swenson Ghezzal hattı malesef beklenenin uzağında kaldı. 38. dakikada Beşiktaş kalesinde Kiev karambolü yaşandı. Beşiktaş'ta biraz olsun, oyun iştahı gördüm ilk yarıda, en azından orta saha ve forvet yakın oynamaya çalıştı compact oyunun, com'unu ortaya koydular. Emrecan Terzi ilk yarının sonunda sakatlanıp oyunu terk etti. Tayyip Talha oyuna dahil oldu. İlk devre 1-0 sona erdi. Beşiktaş ikinci yarıya ön alanda baskı ile başladı, taraftarda coşkulu başladı takımla birlikte, Ali Sowe bulduğu toplarla Beşiktaş savunmasını yormaya çalışsa da, çok varlık gösteremiyor. Bu dakikalarda, 52. dk da Beşiktaş ceza sahasını,  bir nebze de olsa kritik paslarla tedirgin etti diyebiliriz. 2'inci yarım saatte topu Beşiktaş'a bırakan bir Ankaragücü izleyeceğiz  görüntüsü hakim duruyor sahada. Yağmurun da oyuncuları biraz ağırlaştırdığını düşünüyorum. Ön tarafta Muleka'nın hırsı taraftarıda biraz umutlandırdı!! Dolmabahçe rüzgarı gibi, taraftarın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Vasat maçta 59'da penaltı beklentisi olmasına rağmen top ele gitti. Penaltı serzenişi doğru değildi bence, kalite maalesef üste çıkmadı şu dakikaya kadar sadece Beşiktaş kazanamama alışkanlığını, bırakmak ister görüntü vermek de şu ana kadar, Muçi de doğru toplar kullanma isteği, beni mutlu etti. Gol dk 66 günün istekli ismi Muleka Gedson'un ortasında ters bir kafa vuruşu ile Bahadır'ı avladı. 2-0

Golden sonra da Beşiktaş rakip sahayı tamamen parselledi. Buna rağmen arada çıkışlarla rahatsızlık vermeye çalışsada, Beşiktaş savunmasını geçemedi. Ankaragücü bugün sahanın yıldızı bana göre Jackson Muleka idi. Beşiktaş Compact oyunu Serdar   Topraktepe ile güzel sundu diyebilirim. Dk 74 .Rachitca Aboubakar değisikliği Ghezzal Chemberlian değişikliği  ile galibiyet rahatlığını hissettirdin.

Hoşgeldin Serdar hoca, Hoş geldin Beşiktaş.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }