34 yaşındaki ismini açıklanmasını istemeyen genç hasta bekar olduğu için rahim alınma riskinden dolayı ameliyat olmaktan vazgeçti. Rahminin alınmaması için bir çok tedavi merkezine başvuran hasta, internet üzerinden araştırma yaparken Kadın Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hanifi Şahin’e ulaştı. Hasta önce telefonda hocayla görüşüp, rahminin alınma riski olup olmadığını, ameliyat öncesi süreci ve ameliyat sonrasını uzun uzun sordu. Gelecekte çocuk sahibi olma hayallerinin yok olmasını istemiyordu. Hasta ailesiyle birlikte İstanbul’daki Doç.Dr. Hanifi Şahin'in kliniğine gelip, karnında ciddi anlamda şişkinlik ve bağırsak ağrıları olduğunu belirtti. Ultrasonla bakıldığında ultrasona sığmayan ve ölçülemeyen dev bir miyom olduğunu tespit ettiler. Bu vaka ve tanı genç hastaların gelecekte anne olma hayallerini de yok etmektedir. Ancak, miyom boyutu ne olursa olsun, sadece miyomun çıkartılması mümkündür. Miyom tedavisi için rahimin alınması gerekli değildir.
Hastanın karnında bulunan göğüs boşluğuna kadar büyüyen dev miyom bağırsaklara, idrar kesesine, böbrek yollarına, büyük damarlara baskı yapıyordu. Ameliyatına karar verilen genç hasta 90 dakika süren bir operasyon ve başarılı bir ameliyat ile (Rahim Koruyucu Miyom Ameliyatı) rahim korunarak miyomlar çıkartıldı.
Operasyonda hastanın rahiminden 10 Kilo miyom, rahim korunarak çıkarıldı. Hastanın kısa sürede eski sağlığına kavuşacak seviyede ameliyatın başarılı geçtiği ifade edildi.
Özellikle genç yaşta çocuk sahibi olmak isteyen kadınların bu tür hastalıklarla karşılaşması durumunda, sorunsuz cerrahi operasyonun mümkün olduğu, hastaların 1 veya 2 günlük yatış sonrası taburcu olduklarını belirten Doç.Dr. Hanifi Şahin, "30-40 yaş arası kadınların korkulu rüyası olan miyomların, ultrason muayenesi ile kolayca tespit edilebildiğini ve rahmi koruyarak cerrahi yöntemle başarıyla alındıklarını ifade etti. Genç hastamızın mutluluğu ve teveccühü benim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Uğur Bağrıaçık