Sivas Koyulhisarlı olan Şahin, üniversite eğitimini Kıbrıs'ta İletişim ve Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi'nde de bir süre Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve Yüksek Lisans eğitimi aldı. KKTC vatandaşı olan Şahin, Yunus Emre Enstitüsü KKTC Müdürlüğü gibi idari görevlerin yanı sıra İHH, ESKAD ve MÜMDER gibi ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundu.

Şahin, yaptığı açıklamada "Biz siyaseti toplum için yapıyoruz, hizmet odaklı belediyecilik anlayışımıza bir tuğla da biz koymak için kolları sıvadık. Yerel siyasetin önemine vurgu yapan Şahin, 'Yerel siyasette demlenmeyen, yerelden güç almayan siyasetçi kalıcı olamaz' dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu manada Türk siyaset tarihi açısından en büyük örnektir. Belediyecilik bir manada mikro devlettir. Dolayısıyla biz de üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

2e5f0328-0a21-439d-82b8-40fb880367ca

Hüseyin Şahin'in, Kağıthane'de tanınan bir isim olduğunu belirten vatandaşlar, onun siyasete adım atmasının bölgeye katkı sağlayacağını ve yerel hizmetlerin daha da gelişeceğine inandıklarını ifade ettiler. Şahin'in aday adaylığı başvurusu ise partililer tarafından memnuniyetle karşılandı ve desteklendi. Şahin, Kağıthane'de halka hizmet etmek için çalışacağını ve belediyecilik alanında deneyimleriyle önemli katkılar sunmayı hedeflediğini belirtti.

Özel Haber: Mehmet Karabudak

Editör: Haber Merkezi