KADIKÖY’DE SESSİZ DERBİ

Abone Ol

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray'ı ağırladı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maç golsüz eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla puanını 44’e çıkaran Sarı Lacivertli ekip, liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe'de Fred'in yokluğunda İsmal Hoca, Crespo'yu 6, İrfan Can Kahveci'yi ise 8 numarada görevlendirirken, Kayserispor maçının yıldızlarından Cengiz Ünder'i ise sağ kanada monte ederek derbiye başladı. İlk yarıda bu dizilimde başarı sağlanamayınca İsmail Yüksek'i oyuna alan İsmail Hoca İrfan Can'ı bu sezon daha verimli olduğu sağ kanat bölgesine geri çekti. Her iki şekilde de Galatasaray'ın savunma direncini kıramayan Fenerbahçe, önce Tadic'in yerine Joshua King'i daha sonrada maçın son dakikalarında ise Dzeko yerine Batsuayi formülünü denese de tabelayı değiştiremedi.

İsmail Hoca dev derbide oyuncu değişiklikleri konusunda bana göre gereken hamleleri, yerinde ve zamanında yapamadı.

Her iki takımda kazanmaktan çok kaybetmemek için mücadele verdikleri için seyir keyfi açısından oldukça kısır ve soğuk bir maç izlemiş olduk. Yer yer Galatasaray, yer yer Fenerbahçe baskı kurmuş olsalar da iki takım da bırakın golü net bir pozisyon dahi bulamadı.

Sert müdahaleler ve akabinde  sürekli duran maç, biz izleyenler açısından adeta eziyete dönüştü.

GALATASARAYLI OYUNCULARDAN OSCARLIK PERFORMANS

Maça ilişkin düşülebilecek en önemli not ise; Galatsaraylı futbolcuların Fatih Terim'den bu yana süregelen kendilerini yere atma alışkanlıkları bu maçta ayyuka çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Arif Erdem'den bayrağı devralan Galatasaraylı oyuncular, yıllardır sarı kırmızılı forma altında kendilerini yere atarak avantaj sağlamaya çalıştılar. Buna ayak uyduran hakemler de futbol ahlakına uygun olmayan durumun devam etmesine ön ayak oldular. Özellikle Toreira denilen adamın sahada futbol oynamak yerine tiyatro sergilemesi Fenerbahçeli taraftarların sinirlerini oldukça gerdi.

FERDİ KADIOĞLU BOEY'DEN ÇOK DAHA KALİTELİ BİR FUTBOLCU

Ayrıca Sacha Boey, Ferdi Kadıoğlu kıyaslamasında bu maç açıkça gösterdi ki, Ferdi Boey'in 5 gömlek üzerinde bir oyuncu. 

İki takım, 29 Aralık Cuma akşamı ise Turkcell Süper Kupası için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Bu maçta Fred'in de forma giyeceğini düşünürsek, Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Son günlerde Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen kahraman askerlerimizin acısı ile Türk halkı olarak canımızın yandığı bu tatsız günlerde, futbol konuşmak zaten anlamsızken, derbide oynanan kaçak ve keyifsiz futbol da bizlere söyleyecek pek bir şey bırakmadı. 

HAKEMLER OTORİTE SAĞLAYAMIYORLAR

Türkiye'de hakem müessesesinin hiç bir ağırlığının kalmadığını bu derbide bir kez daha görmüş olduk. Hemen hemen her pozisyonda hakeme yüklenenen futbolcular, maçın sürekli durdurduğu anların uzamasını ve topun oyunda kaldığı sürenin kısalmasına sebebiyet verdiler.

En nihayetinde iki takımın da etkili olamadığı, tatsız tuzsuz bir derbiyi geride bıraktık. Fenerbahçe bu haftayı da lider kapatıp avantajını sürdürdü. Şimdi tüm futbolseverlerin gözü 29 Aralık'ta oynanacak Süper Kupa Finali'nde. Bakalım o maçta Galatasaraylı OYUNCULAR nasıl bir film çevirecekler? Buna karşılık Fenerbahçeli FUTBOLCULAR nasıl bir reaksiyon verecekler. Bekleyelim ve görelim.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }