JENERİKLİK GALİBİYET

Trendyol Süper Lig'in 24. hafta maçında Bitexen Antalyaspor’un konuğu olan Fenerbahçe, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Abone Ol

Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Sarı Kanarya'ya galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Cengiz Ünder, 90+4. dakikada Michy Batshuayi kaydetti. 

Fenerbahçe'nin zorlu Antalya deplasmanında iki golü de jenerekilere geçecek nitelikteydi. Özellikle Cengiz Ünder'in sağ çaprazdan İsmail Yüksek'in pasında yaptığı nefis vuruş gözlerimizin pasını sildi. Maçın son dakikasına girerken Bonucci'nin uzun pasında, son bölümde Edin Dzeko'nun yerine oyuna giren Batshuayi müthiş bitirici golcü vuruşuyla maça son noktayı koydu.

Fenerbahçe'de Dijuku ve Çağlar Söyüncü ikilisi kusursuz performansları ile akşama damga vurdular. Sarı lacivertli forma altında ilk maçına çıkan milli yıldız, otoritelerden tam not almayı başardı.

Fenerbahçe'de Mert ve Ferdi kanat bekleri yine makina gibi işlerken, Fred'in yokluğunda, İsmail Yüksek ve Krunic ikilisi görev yaptı. İsmail yine mücadeleci oyunuyla göz doldururken, Krunic'in hala istenilen seviyeye gelmediğini gördük. Bosnalı yıldızın biraz daha zamana ihtiyacı olduğu kanaatindeyim.

Ayrıca Fenerbahçe adına Antalyaspor müsabakasının en etkisiz ismi Szymanski'ydi. Polonyalı oyuncu yine Fred'in yokluğunda, ikinci bölgeden istediği topları alamayınca verimsiz bir görüntü içindeydi. İsmail hocanın bu durumlar için bir B planı geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kaptan Dzeko skor üretemese dahi yine üçüncü bölgede atakları yönlendiren oyuncu konumundaydı. Belki çok net pozisyana giremedi ama Tadic ile birlikte rakip savunmayı oldukça yıprattı. Nitekim Cengiz Ünder'in nefis golünün hazırlanış aşamasında baş roldeydi.

İsmail Kartal ve ekibi şampiyonluğa inanmış bir şekilde yoluna devam ediyor. Oynadığı son 14 maçta sadece 1 kez kaybetmiş Antalyaspor'a karşı, deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar ve üç puanı alarak liderliklerini sürdürdüler.

BAŞKANDAN BIRAKMA AÇIKLAMASI

Ali Koç sezon sonu aday olmayacağının altını bir kez daha çizdi. Şampiyonluğa giderken bu açıklamanın yersiz olduğunu düşünenler olsa da, adaylara şimdiden hazır olun mesajıydı bu. Şampiyon takım bırakacağım hazırlıklarınızı yapın der gibiydi. Bu şeffaflık camiada kavgaları azaltır. Zira Sadettin Saran yaptığı açıklamada "Ali başkan bırakıyorum demeden, aday olmayacağım" demişti. Bu durum göz önüne alınarak, açıklamayı anlayışla karşılamalı, karışıklık çıkaranlara izin verilmemelidir.

2011 SEZONUNDAKİ GİBİ

Bu sezonu 2011 sezonundaki şanlı şampiyonluk sezonuna benzetiyorum. Oradaki rakip Trabzonspor'du, şimdi ise Galatasaray. Aynı o sezon olduğu gibi maçlar kafa kafaya gidiyor. Puan sıralaması da öyle. Bir yanda her maç yüksek efor sarfeden, kendi oyununu oynamaya çalışan, asla çirkinleşmeyen bir Fenerbahçe, diğer tarafta eski oyuncularının şimdilerde oynadağı kulüplerde sarı kırmızı camiaya kıyak geçtiği ve hizmet ettiği, yöneticilerinin sağa sola tehditler savurduğu, oyuncularının her maç tuhaf bir şekilde kendilerini yere attığı, anlamsız hakem hataları ile maçlarını kazanan bir Galatasaray. Fenerbahçe'nin bu ortamda işi zor. Ama Sarı Kanaryalar zoru sever, güçlükler karşısında kenetlenir. Zaten gelinen nokta da Fenerbahçe camiası müthiş sona kilitlenmiş, her hücresi ile şampiyonluğa inanmış. Mart ayından itibaren bahar gelir, Bağdat Caddesi süslenmeye başlar.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }