Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Bu yıl turizmden beklentimiz 60 milyar dolar Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Bu yıl turizmden beklentimiz 60 milyar dolar

1960’lı yıllarda, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde çalışmak üzere Türkiye’den Avrupa’ya göç eden vatandaşlara kapsamlı dini, sosyal ve kültürel hizmetler veren IGMG, Türkiye'deki vatandaşlara da benzer hizmetler verme hedefiyle Ankara'daki şube binasını açtı. Beştepe'deki binanın açılış törenine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erol Ayyıldız ile IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı. Törende konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Dünyanın neresinde bir vatandaşımız varsa o vatandaşımızın yanında olmak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Bakanımızın ve bütün devlet kademelerimizin her daim üzerinde hissettiği çok önemli bir öncelik, çok önemli bir sorumluluk. Bu hassasiyet çerçevesinde son 20 yılda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik son derece önemli adımlar atıldı. Bugün İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı da yurt dışında bu mücadelenin en önemli sac ayaklarından biri olarak hepimizi gururlandıran nice kahramanları bünyesinden çıkardı. Aradan geçen 50- 60 yılda gösterilen mücadeleler çok kıymetli. Bu mücadeleler sayesinde elde edilen mesafe çok kıymetli. Ama bugün biz mesafe kat ettikçe karşımıza çıkarılan engellerin de ne kadar güçleştiğini ve derinleştiğini görüyoruz" dedi.

Kıran, Avrupa'nın dört bir tarafında Türk vatandaşlarının kimliklerinin aşındırılması konusunda çetrefilli meselelerle yüz yüze olduklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımızın Türkçe öğreniminin önüne her geçen gün zorluklar çıkarıldığını müşahede ediyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmelerinin önüne ne kadar çetrefilli meseleler, ne kadar derinlikli meseleler çıkarıldığını görüyoruz. En son olimpiyat açılışındaki rezillikleri de maalesef hep birlikte müşahede ettik. O yüzden üzerimizde ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Bu sorumluluğun en başta Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da aile kurumunu güçlendirmekten geçtiğini biliyoruz. Malumunuz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, yurt dışında yetişmiş, sizlerin arasından çıkmış, sizlerin sorunlarını çok iyi bilen ve bu sorunlar arasında cinsiyetsizleştirme politikalarıyla mücadele ve aile kurumunun güçlendirilmesi meselesinin de önemini çok yakından bilen biri. Bizlere de her zaman talimatı; aile kurumunu güçlendirmeye yönelik adımları atma konusunda her türlü adımın tereddütsüz yerine getirilmesi. Bu bakımdan yurt dışındaki toplum kuruluşlarımızın bu adımlara verdiği desteği önemsiyoruz. Milli görüşün, ahlak ve maneviyat eksenli çalışmalarını son derece önemli ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın kimlik inşası konusunda son derece etkin ve sonuç odaklı buluyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA) 

Kaynak: dha