İRAN - İSRAL PARADOKSU!

İran, Şii bir devletidir.

Abone Ol

Orta Doğu’nun Sünnileri onu yalnız bırakacak. 

“Laik” Türk Televizyonları bile Sünnilik etkisiyle peşinen İran’ı yalnız bıraktı. 

İran, Farisi bir devlettir. 

Araplar hiçbir zaman Fars üstünlüğüne razı gelmeyecektir. İran yalnız kalacaktır. 

İran, Şah ile Molla Rejimi arasında sıkışan ambargolarla belini doğrultamayan ama Pers İmparatorluğu hayali kuran bir devlettir. 

İran, köklü ve güçlü bir medeniyetin bakiyesi olmasına rağmen mevcut “din adamları rejimi” ilerlemeyi sağlayamayacaktır. İran, Irak gibi yalnız yenilecektir. 

İran, Sovyetlerin demode silah ve “nükleer” (!) teknolojisiyle ayakta durmaya çalışan bir devlettir. 

Amerika ve NATO destekli İsrail’in süper teknolojik gücü karşısında gerilla hareketi kısmen başarılı olsa da, düzenli ve karşılıklı harpte İsrail’i yenemeyecektir. 

İran, “Mehdi gelecek!” şizofrenisiyle süper kahramanlara inanan mollaların ve askerlerin koruduğu bir devlettir. 

Bu hayalperestlik, tüm İslam Dünyasında hayal kırıklığına neden olacaktır. 

İran, İsrail’e nasıl ve ne zaman saldıracağını medya yoluyla söylüyor. (Kahkaha atmak ile “Acaba değişik bir taktik mi?!” düşüncesi arasında kalıyorum.) 

BLİTZKRİEG ya da YILDIRIM HARBİ Almanların temel savaş doktrinidir. Bu doktrinin amacı düşmanın beklemediği bir anda, hızlı ve ani saldırılarla, düşmanın düzenli bir savunma kurmasını engelleyip sonra da hızlı bir şekilde yok etmektir. 

İran, bu savaş doktrinlerinden habersiz mi?!

“Harp, hiledir. Taktikler de saldırılar da ani ve tahmin edilemez olmalıdır. Savaş öncesinde de savaşın ortasında da düşmanı yanıltmak, onlara yanlış bilgiler vermek, düşman ordusunun moralini yıkacak sözler söylemek ve davranışlarda bulunmak gerekir.”

Riyazüs Salihin 

İran, bu savaş hadislerden habersiz mi?!

İran, İsrail’i vuracağı saati bile söyledi!!!

Komik ama sonu korkutucu, uzun bir süreci başlattı. İran, tacizkâr ve tehditkâr tavırlarıyla kuru sallıyor! Boş yapıyor! Nereden baksak tutarsızlık, nereden baksak ahmakça! Sonu, İsrail ve ABD lehine olacaktır ama Türkiye de dahil tüm İslam ülkelerinin aleyhine olmasından korkuyorum. 

İran, azgınlaşmış İsrail’i daha da azgın kılıyor. İran, Orta Doğu’da onlarca üssü olan ABD’yi Orta Doğu’ya daha da yaklaştırıyor.

Barışçıl, Makul, Selamet Dolu Günlere:

Selam, Umut, Sevgi ve Dua İle…

KMA..

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }