HER KULVARDA FENERBAHÇE

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon şampiyon olduğu Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 Turu mücadelesinde Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı.

Abone Ol

Kalyon Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Sarı Kanaryalar adını çeyrek finale yazdırdı.

Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanında kendini yormadan rahat bir şekilde turu geçerken, gecenin kahramanı 2 gol atan Michy Batshuayi oldu. Bana göre gecenin gizli kahramanı ise kusursuz bir futbol oynayan İsmail Yüksek oldu. İsmail, kendi mevkisinde Türkiye'nin en iyi oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi. Rotasyonlu kadrosuna rağmen Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda rahat bir şekilde turlamış oldu.

SUMUDİCA'YA CEVAP SAHADA VERİLDİ

Galatasaray teknik direktörüne övgüler yağdıran, Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'a ise hadsizlik yapan Sumudica'nın da ayağının altındaki sandalyeye tekmeyi atmış oldu. Fenerbahçe bu sezon Gaziantep FK'yı ikisi ligde biri kupada olmak üzere 3 kez yenmiş oldu.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT RESİTALİ

Öte yandan Livakovic'in yerine kalede görev yapan İrfan Can Eğribayat da nefis kurtarışlara imza attığı maçta, Maxim'in de penaltı vuruşunda kalesini gole kapadı. Pozisyonda çalınan penaltı ise hakem faciasıydı. 

Müthiş bir kadro derinliği olan sarı lacivertli ekipte savunmada İtalyan yıldız Bonucci ile Serdar ikilisi görev yaparken, ilerleyen dakikalarda Bonucci yerini Çağlar Söyüncü'ye bıraktı. İşte Fenerbahçe'nin bu sezon başarısının ardında yatan neden de tam olarak bu. Bir yıldız çıkıyor, diğeri oyuna giriyor. Sol tarafta da Cengiz yedek soyunurken, bir diğer yıldız isim İrfan Can Kahveci oynuyor. Ferdi'nin yerine oynayan Oosterwolde ligde her takımda rahat 11'de oynar. 

Fenerbahçe'de belki de akşamın en etkisiz isimleri, Joshua King ile Miha Zajc oldu. İki oyuncu da ilk onbirde buldukları şansı vasat görüntüleri ile iyi değerlendirememiş oldu. Nitekim İsmail Kartal ikinci yarının başında King'in yerine Dusan Tadic'i alarak, aksayan noktayı onarmış oldu. Zajc de 63'de yerini Rade Krunic'e bıraktı. Krunic'in de günden güne daha verimli bir futbol oynamaya başladığını da vurgulayalım.

FENERBAHÇE YARIŞTIĞI HER KULVARDA ŞAMPİYONLUK ADAYI

Her kulvarda şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkan Fenerbahçe, bu kadro derinliği ile istediğini rahatça alıyor. Rakipleri ikinci lig takımını kendi sahasında hakem yardımıyla yenerken, Fenerbahçe tartışmaya mahal vermeksizin yoluna devam ediyor.

Trendyol Süper Lig, UEFA Konferans Ligi derken Ziraat Türkiye Kupası'nda da şampiyonluğa doğru yürüyen Fenerbahçe, çok büyük bir aksilik olmazsa bu kulvarlardan en az ikisinde zafere ulaşacaktır. Bu sezon sonunda öyle görünüyor ki Bağdat Caddesi birden fazla Fener alayına tanıklık edeceğiz.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }