İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusuna dayandırarak yaptığı haberde, Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen "terör saldırısı" sonucunda öldürüldüğünü bildirdi. Saldırıda Heniyye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Albares ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Albares ile görüştü

Hamas, Heniyye'nin Yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere Tahran'da bulunduğunu doğruladı. Örgüt, Heniyye'nin İsrail ordusunun düzenlediği bir hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı. 

İsrail resmi makamları ise Heniyye suikastına dair sessizliğini korurken, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinin, kabine üyelerine konuyla ilgili değerlendirmeden kaçınmalarını istediği bildirildi.

Beyaz Saray da Heniyye'nin İran'da öldürüldüğüne dair haberleri gördüklerini doğruladı ancak konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi. Öte yandan İsrail Ordu Sözcülüğü Birimi, Heniyye'ye yönelik saldırıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

İsrail'in aşırı sağcı Miras Bakanı Amichay Eliyahu ise Heniyye suikastını sevinçle karşıladı ve "Heniyye'nin ölümü dünyayı daha güzel hale getirecek" ifadesini kullandı.

Hamas Lideri Heniyye, 10 Nisan'da İsrail ordusunun Gazze'de ailesiyle bayramlaşmaya gittiği sırada düzenlediği saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybetmişti. Heniyye, çocuklarının Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna hayatlarını feda ettiğini söylemişti.

Editör: Gültekin Kutsal