FENERBAHÇE'DEN DOLMABAHÇE'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında konuk olduğu Beşiktaş’ı maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyerek 3-1 yendi.

Abone Ol

Tüpraş Stadı’nda oynanan maçta Sarı Lacivertlilerin gollerini 10. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada Dusan Tadic (p), 90+6. dakikada Sebastian Szymanski kaydetti. 

Bu galibiyetle puanını 40’a yükselten Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü. Ev sahibi takımın tek golü ise 24. dakikada Chamberlain’den (p) geldi.

Fenerbahçe, Tüpraş stadındaki derbide kaliteli ayaklarının, fark yarattığı maçta ezeli rakibini zorlanmadan geçmiş oldu. Maçın 3-1 bitmesi ev sahibi Beşiktaş için büyük bir şanstı. Fenerbahçe çok net fırsatları cömertçe harcarken geceye 3 gol sığdırabildi. Beşiktaş'ın tek golü sakatlıktan dönen Djiku'nun anlık hatası sonucu kazanılan penaltı vuruşundan geldi. Beşiktaş bu pozisyon dışında Fenerbahçe'nin kalesinde tehlike dahi yaratamadı.

DZEKO TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ GOLCÜ

Fenerbahçe'nin Bosnalı dünyaca ünlü santraforu Edin Dzeko, gollerine devam etmekle birlikte, kolundaki kaptanlık pazubandının da hakkını saha içi liderliği ile sonuna kadar veriyor. Başka takımların yere göğe sığdırılamayan forvetleri penaltı kariyeri yaparken Dzeko, bir sağda, bir solda yeri gelince ortada kendisini gösteriyor, oyunu yönlendiriyor.

İrfan Can da bu sezon çıkış grafiğinin tesadüf olmadığını tabela yapamamasına rağmen, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıdığı toplarla Beşiktaş derbisinde bir kez daha ispatlamış oldu.

Türkiye'deki şu an en değerli oyunculardan biri olan Fred de maça damgasını vuran isimlerdendi. Brezilyalı orta saha oyuncusu Beşiktaş ataklarının olgunlaşmasına fırsat vermeden keserek, siyah beyazlı oyunculara göz açtırmadı.

Tadic, Szymanski ikilisi de sezon başından bu yana olduğu gibi üçüncü bölgede o kadar çok çabaladılar ki, Beşiktaş savunması neye uğradığını şaşırdı.

"FERDİ" KAZA SİGORTASI

Fenerbahçe'nin yorulmak bilmeyen savunmacısı Ferdi, yine her zaman olduğu gibi takımının en çok koşan, en çok rakip atakları kesen ve ofansa topu taşıyan oyuncularından biri oldu. Herhangi bir kazaya mahal vermeden kusursuz bir futbol sergiledi.

Crespo tercihi bana göre yanlış da olsa, Portekizli oyuncu maç boyu kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu. Büyük maçların büyük oyuncusu olma özelliğini bir kez daha yineleyerek tam not aldı.

Osayi'nin de maç boyu çizgideki etkinliği, rakiplerine fırsat vermeyen enerjisi ile akşamın başarılı isimlerinden oldu.

SAMET DEĞERLİ BİR SAVUNMACIDIR

Fenerbahçe'de savunmanın tartışılan ismi Samet, bana göre Becao'nun yokluğunda elinden gelenin en iyisini yaparak, güçlü fiziği ile takımını ayakta tutuyor. Yer yer hataları oluyor fakat özellikle sosyal medyada mental açıdan bu kadar yıpratılan bir futbolcunun, ara sıra hata yapmasının doğal olduğunu düşünüyorum. Samet'in kafasının daha rahat olduğu milli maçlara bakıldığında gerçek performansını görebiliriz.

Djiku sakatlık dönüşü belki de bu sezonki en bariz hatasını yapmış olsa da maç boyu Beşiktaşlı hücum oyuncularına nefes aldırmadı.

Livakovic, performansını değerlendirmek abes olabilir bu maç özelinde. Zira siyah beyazlı ekip hücumcuları kendini pek rahatsız edemediler. Penaltı vuruşunda köşeyi doğru da tahmin etti ancak, Chamberlain'in usta işi vuruşunda pek de şansı yok gibiydi.

RIZA HOCANIN ÇABALARI YETMEDİ

Fenerbahçe derbiyi kazandı, çok daha farklı bir skor elde edebilirdi. Böyle bakıldığında Beşiktaş'ın verilmiş sadakası varmış diyebiliriz. Beşiktaş çok kötü. Evet eksikleri de vardı ancak Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birini bu hale getiren eski yönetimin, bir daha bu kulübün kapısından dahi girmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş, Rıza hocanın elindeki yetersiz malzemeye rağmen oyun içi başarılı müdahaleleriyle farkın açılmamasını sağlamıştır. Rıza hocanın böyle bir ortamda maksimum yapabileceği de zaten buydu.

Fenerbahçe şampiyonluk meşalesini Dolmabahçe'de yakmış oldu. Geçtiğimiz hafta yazımda bu maç İsmail Kartal'ın maçı olacak diye yazmıştım. Zira İsmail hocanın maça takımı nasıl motive ettiği, oyuncuların hırsından fazlasıyla anlaşılıyordu. Rakibinin tüm zayıf yönlerinin üzerine kurgulanmış bir oyun rahat galibiyetin de hazırlayıcısı oldu.

FENERBAHÇE TARAFTARI STADYUMU ISITTI

Son parantezi de Tüpraş Stadı'na gelen Fenerbahçe taraftarına açmak istiyorum. Yıllardır çalınan şampiyonluklar, 3 Temmuz, otobüs kurşunlanması vs derken oldukça yıpranmalarına rağmen, bu soğukta deplasmanda 90 dakika boyunca stadı inleterek tüm Türkiye'ye deplasman tribünü nasıl yapılır dersi vermiş oldular. Tebrikler Fenerbahçe taraftarı, tebrikler Fenerbahçe.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }