FENERBAHÇE GALİBİYETLE BAŞLADI

Fenerbahçe sezona Gaziantep FK galibiyeti ile başladı. Geceye damgasını dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko vurdu. Bosnalı attığı 2 golle galibiyetin baş mimarı oldu.

Abone Ol

Maç öncesi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen iller arsında yer alan ve geçtiğimiz sezon bu sebepten lige devam edemeyen Gaziantep FK oyuncularına, Fenerbahçe taraftarının yaptıkları sıcak karşılama gecenin pozitif anlarından bir tanesiydi.

Sezonun ilk maçı her takım için zordur. Fenerbahçe de Gaziantep önünde maça iyi başlamasına rağmen, hem Avrupa maçlarının yorgunluğu, hem de Ağustos sıcağı iyi oyunu 90 dakikaya yayma konusunda engel teşkil etti.

ALTAY'IN MENTAL PROBLEMLERİ VAR

Fenerbahçe'de şahsi fikrim taraftar ve medyanın fazlaca yıprattığı kaleci Altay Bayındır'ın ne yazık ki mental düşüşünün devam ettiği gözle görülmeye devam etti. Umarım kısa süre içinde toparlar kendini. Yabancı kaleci transferi bu hafta içi gerçekleşecek, Altay kalırsa iyi bir kaleci rotasyonu oluşacaktır.

İsmail hocanın oyun planı topu doğrudan kaleye götüren bir oyuncu topluluğuyla birleştiğinde çok daha keyif veren bir Fenerbahçe izletecektir. Zaten ilk yarıdaki oyun da bunun göstergesiydi. Özellikle Cengiz Ünder ve Fred'in de katılımıyla Fenerbahçe çok ofansif bir takım haline gelecektir.

İSMAİL KARTAL KALDIĞI YERDEN DEVAM

İsmail Kartal'ın lige galibiyetle dönmesi önemliydi. Taraftarın olağanüstü sevgisini iliklerine kadar hisseden İsmail hocanın oyun içi hamleleri de gayet yerinde ve olumluydu. 

HAKEM KARARLARI

Gecenin bir kaç tartışmalı pozisyonunda hakem Abdülkadir Bitigen tartışmalı kararlara imza attı. Sarı-lacivertlilerde Ferdi Kadıoğlu, ilk yarının son anlarında sağ kanattan ceza sahasına doğru katetti. Genç futbolcunun çevirdiği topta hakem Abdulkadir Bitigen, Gaziantep FK'lı oyuncunun elle temas ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi.
VAR uyarısı sonrası monitörde pozisyonu inceleyen Abdulkadir Bitigen, penaltı kararını iptal etti. Topun Gaziantepli oyuncunun bariz şekilde eline çarptığı pozisyonda hakemin iptal kararı anlamsızdı.

İkinci yarıda Ferdi'nin rakibine yaptığı sert müdahale kırmızı kartı gerektirebilidi. Ancak hakemin takdiri bu yönde olmadı. Hakemin verdiği kararı defalarca alkışlayarak protesto eden Alexandru Maxim de acemice kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Öte yandan son dakikadaki tartışmalı penaltı pozisyonunda top dışarıdan çevirildiği için Gaziantepli oyuncuların penaltı beklentisi yersizdi. Hakem burada doğru bir karara imza atarak ciddi bir skandalın önüne geçmiş oldu.

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Galatsaray'ın puan kaybettiği ilk hafta da zor da olsa 3 puanı alan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki zaferlerinin yanına lig galibiyetini de ekleyerek müthiş bir moral elde etmiş oldu. Cengiz, Fred'in katılımı ayrıca kaleci ve orta sahaya yapılacak bir takviye ile Fenerbahçe bu sezonun tartışmasız en büyük favorisi olacaktır.

LİG YALNIZCA SAHADA OYNANMIYOR!

Unutulmamalıdır ki Türkiye'de futbol sadece saha içinde oynanmıyor. Özellikle malum camianın dün puan kaybettiği maç ile başladığı agresif ve çirkin tavırlar ve medya gücünü de arkasına alarak önümüzdeki haftalarda manipülasyona dönüşecektir. Fenerbahçe bu sezon en çok da masabaşı oyunlara dikkat etmesi ve oyunu anladıkları dilden oynaması şart. Fenerbahçe yönetiminin de tavrının bu şekilde olacağından, gardını şimdiden aldığına eminim. Zira sezon sonunda başkanlık seçiminde ellerinde bir şampiyonluk kozu olmasını istediklerinden hiç şüphem yok.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }