FENERBAHÇE FRED'LE GÜZEL

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında konuk ettiği EMS Yapı Sivasspor’u 4-1 mağlup etti.

Abone Ol

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta Sarı Lacivertlilerin gollerini 17. dakikada Szymanski, 42. dakikada İrfan Can Kahveci ile 68 ve 75. dakikalarda Dzeko kaydetti. Konuk ekip Sivasspor'un tek golünü ise 51. dakikada Rei Manaj kaydetti. Bu galibiyetle puanını 37’ye yükselten Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü. 

FRED VARSA SORUN YOK

Fenerbahçe'nin oyun planının en değerli parçası olan Brezilyalı orta saha Fred, sakatlığının ardından formasına kavuştu. Böylelikle Fenerbahçe orta alanda daha fazla topa sahip olma yetisini yendiden kazanırken, Fred'siz maçlarda gözlemlenen bloklar arası kopukluk da giderilmiş oldu. Özellikle ikinci bölgeden üçüncü bölgeye aktarılan top trafiğinde çok daha kompakt, çok daha organize bir Fenerbahçe gördük. Brezilyalı yıldız top kesici özelliğiyle de savunma yükünü de azaltmayı başardı. Ancak Fred'in dönüşünün bana göre en bariz artısı Szymanski'nin klasik 10 numara özelliklerini taşımadığından, orta alanda topu alıp yönlendirme becerisinin eksikliğini yine Fred'in muhteşem yeteneği ile kapatmış oldu. Szymanski bu sorumluluğu üzerinden atmasıyla hücum bölgesinde çok daha rahat bir oyun sergilerken, bitiricilik konusundaki hünerlerini de attığı golle yeniden göstermeye başlamış oldu.

FENERBAHÇE HALA MUTLAK FAVORİ

Sarı Lacivertliler buhranlı geçen bir kaç maçın ardından yeniden sezon başındaki görkemli oyununa dönüş yaptı. Ön alanda sürekli baskı yapan, dolayısıyla rakibine savunmadan rahat çıkma imkanı vermeyen oyun anlayışıyla hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda oyun üstünlüğünü sağladı.

TADİC BİR FUTBOLCUDAN ÇOK DAHA FAZLASI

Dusan Tadic, oyundaki becerilerinin yanı sıra saha içi liderliği ile de Fenerbahçe'yi sırtlayan bir diğer isim. Sırp yıldız, geçen hafta attığı 2 golün ardından bu hafta da net iki asistiyle tabela katkısı yapamayı sürdürdü. Tadic, lider özellikleri ile İsmail Kartal'ın adeta saha içinde yardımcılığını üstleniyor. 

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu asla aşağıya inmeyen oyun grafiğini Sivasspor maçında da devam ettirdi. Sahada basmadık yer bırakmayan Ferdi, yine yeniden ne kadar değerli bir futbolcu olduğunu bizlere gösterdi.

DZEKO DURDURULAMIYOR

Fenerbahçe'nin en önemli hücum silahı olan dünyaca ünlü forveti Dzeko, gollerini sıralamaya devam ediyor. 2 gol katkısı verdiği bu maçta da üçüncü bölgede rakip savunmayı en çok yıpratan isimlerden biriydi Bosnalı Yıldız. 

İrfan, Dzeko, Tadic, Szymanski, Kent, Emre Mor, Joshua King ve ilerkeyen zamanlarda form tutacak Cengiz Ündür ile birlikte muazzam bir hücum hattı rotasyonuna sahip olan Fenerbahçe'nin, bu ligde ve UEFA Konferans Ligi'nde açamayacağı savunma yok.

Önce Djiku ve sonrasında Becao'nun da dönmesiyle Fenerbahçe yine yenilmez kimliğine de kavuşacak.

BEŞİKTAŞ DERBİSİ İSMAİL HOCANIN MAÇI OLACAKTIR

Önümüzdeki hafta Beşiktaş ile çok kritik bir derbiye çıkacak olan Fenerbahçe'de, Sivasspor maçı ile moraller ve özgüven yeniden tazelendi. İsmail Kartal'ın elindeki hamle gücü Emre Mor ve Fred'in de dönüşüyle tekrardan kuvvetlendi. Yeni başkanıyla ve kendi taraftarı önünde oynayacak olmasıyla motivasyonu üst düzey olacak Beşiktaş'ı, mağlup edecek en önemli etken İsmail Kartal'ın derbi performansı olacaktır. Bir kaç maçtır malum medyacı ve kanalları tarafından tartışmalı hale getirilen İsmail hocanın bu güruha en güzel cevabı Dolmabahçe'deki taktik anlayışı ve oyunuyla vereceğinden hiç şüphem yok.

HAKEM ATAMASINA DİKKAT!

Tüm bunların dışında Galatasaray kongre üyesi federasyon başkanı ve formalı Galatasaraylı federasyon yöneticilerinin bu maça kendi işlerine yarayacak bir hakem ataması için MHK'ya gerekli talimatları vereceğini de unutmamak lazım.

Umarım Beşiktaş ve Fenerbahçe hakem hatalarının konuşulmadığı, üç beş çapulcunun bu güzel maçın ahengini bozmadığı bir derbi izleriz.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }