FENERBAHÇE DOLUDİZGİN

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında deplasmanda Yılport Samsunspor'a konuk olduğu maçı Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski'nin golleri ile 2-0 devirerek liderlik koltuğuna oturdu.

Abone Ol

Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar adeta rakibine top göstermeyen Fenerbahçe, zorlu atmosfere rağmen hatasız oynadı. 

YILDIZLAR SAHNEDE

Fenerbahçe'de gecenin parlayan isimleri yine yeni transferlerdi. Edin Dzeko, ligin ikinci haftasında gol sayısını üçe çıkarırken, Szymanski de ligdeki ilk golüne imza attı. Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Cengiz Ünder, Roma'dan sıklıkla izlediğimiz senaryonun bir benzeri ile Dzeko'ya asistini yaptı. Fazlaca takımla çalışma imkanı olmamasına rağmen uyumlu bir görünüm vermesinin yanı sıra ve kuvveti ile dikkat çekti.

Fred de ilk maçı olmasına rağmen mücadeleci, topu ayağına aldığında hızlı düşünebilen ve sürekli kaleye gitme isteği olan bir ofansif orta saha görüntüsü verdi. İlk maçı olmasına rağmen sorumluluk almasını bildi. Attığı nefis gol ise hakem skandalı ile iptal edildi. 

Sağ koridoru Ferdi - Cengiz olan Fenerbahçe'nin sol tarafında ise Oosterwolde ve Dusan Tadic ikilisi vardı. Gerçekten müthiş bir kadro derinliğine sahip Fenerbahçe'nin ilerleyen zamanlarda çok daha iyi olacağı aşikar.

Fenerbahçe'nin başarılı hücum aksiyonlarının yanı sıra, İsmail Yüksek'in ve savunmada Serdar Dijiku ikilisinin uyumlu ve kusursuz oyunu da galibiyeti perçinleyen faktörler arasındaydı.

SZYMANSKİ İLK 11'E İLK YAZACAĞIMIZ İSİM OLUR

Fenerbahçelilerin geceye ilişkin tek sıkıntısı, Sebastian Szymanski'nin kenarda maça başlamasıydı diyebiliriz. Polonyalı yıldız Fenerbahçe forması altında harika bir sezon başlangıcı yapmış ve Avrupa Kupası ve Trendyol Süper Lig'in ilk haftası da dahil olmak üzere çıktığı resmi müsabakalarda 2 gol 3 asist katkısı vermişti. Bu gece de 85.dakikada oyuna dahil olan yıldız oyuncu gol sayısını da asisti ile eşitledi. Her ne kadar İsmal Kartal'ın dönmesiyle Mert Hakan Yandaş'ın performansı yukarı çıkmış da olsa, tabela katkısı ile Szymanski'nin daima ilk 11'de sahaya çıkmasının şart olduğunu düşünüyorum.

SAMSUN'DA ZEMİN HARİÇ HER ŞEY GÜZELDİ

11 yıl aradan sonra, şehriyle yeni stadyumu ve taraftarıyla süper lige dönen ve renk katacağını düşündüğümüz Samsunspor'da, yönetimin acilen bu güzel stadyumun zeminine önlem alması gerek. Zira bu güzel futbol atmosferinin ruhuna aykırı bir saha zemini var.

Fenerbahçe bu sezon her anlamda doğru işler yapmaya devam ediyor. Doğru kadro mühendisliğinin meyvelerini erkenden toplamaya başladı. Saha içinde oyuncuların dialogları, takımdaşlıkları liderliği de getirdi. 

Hocasından, taraftarına, yönetiminden futbolcusuna herkes kendi işini yapıyor. Velhasıl Fenerbahçe camiası hedefine odaklanmış bir şekilde zorlu bir deplasmandan da galibiyetle döndü.

Serkan ÖZCAN

Spor Yazarı

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }