FENERBAHÇE ÇILGIN SERİSİNE DEVAM EDİYOR

UEFA Konferans Ligi H Grubu üçüncü hafta maçında Bulgaristan ekibi Ludogorets’i konuk eden Fenerbahçe, Michy Batshuayi (1) ve Miha Zajc’ın (2) golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Abone Ol

Bu sezon Konferans Ligi'nde eleme turlarıyla birlikte çıktığı 9 maçı da kazanan ve yoluna kayıpsız devam eden Sarı Lacivertli ekip, puanını 9’a yükselterek zirvedeki yerini korudu. İsmail Kartal'ın talebeleri, bu sezon oynadığı 18 resmi maçın 18’ini de kazanmayı başardı.

Fenerbahçe lig Avrupa fark etmeksizin çılgın galibiyet serisine devam ediyor. İsmail hoca diğer Konferans Ligi müsabakalarında olduğu gibi Ludogorets maçına da rotasyon yaparak çıkmayı tercih etti. Diğer maçlara oranla biraz tutuk futbol ile maça başlayan Fenerbahçe ilk yarının sonuna doğru ağırlığını hissettirerek, Basthuayi'nin ayağından bulduğu golle devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı ipleri tamamen eline alan Fenerbahçe maçı yine tek kaleye döndürdü. Szymanski, Dzeko ve İrfan Can Kahveci'nin yokluğunda, kapanan rakibine karşı üçüncü bölgede organizasyon yapma becerisi biraz sekteye uğramış da olsa, Fenerbahçe maçı 3-1 kazanmasını bildi.

BULGAR EKİP DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ

Geçtiğimiz hafta teknik direktör değişikliğine giden Ludogorets, Fenerbahçe'yi iyi analiz etmişe benziyordu. Özellikle ön alan baskısı yememek için uzun toplarla kalesinden topu uzakta tutmaya çalışan Bulgar ekip, oyun kurma becerisinden ve yaratıcılıktan yoksun oyuncuları ile Fenerbahçe kalesinde pek tehdit oluşturamadı. Ancak şansız bir şekilde Becao, kendi kalesine gol attıktan sonra, son bölümde Fenerbahçe'yi kısmen de olsa rahatsız etmeyi başardılar.

Fenerbahçe'de ligde forma şansı bulamayan Kent, hareketli ve enerjik olmasına karşın, hücum hattında sonuca ulaşabilecek bir katkı sağlamadı.

Öte yandan maçın durgun isimlerinden olmasına rağmen Miha Zajc de attığı 2 golle yeteneğini ortaya koymuş oldu.

Fenerbahçe'de sonradan oyuna giren Umut Nayir, şu ana kadar olduğu gibi bu maçta da şansını iyi kullanamadı. Umut pozisyona girmekte ve ileri uçta hucüm yönlendirici duvar santrafor özelliklerini yine gösteremedi. Biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

CENGİZ FARK YARATACAKTIR

Sakatlıktan çıkan Cengiz, son bölümde oyuna dahil olan isimlerdendi. Son golde aksiyon alan oyuncu, rakip alanda yaptığı baskı ile skorun tayininde pay sahibi oldu. Milli futbolcu form tutmaya başladığında, yoğun maç trafiğinde Fenerbahçe'nin en değerli oyuncularından biri olacaktır.

FRED FENERBAHÇE'NİN BEL KEMİĞİ

Son olarak Fred'e de değinmeden edemeyeceğim. Fred'in İsmail Kartal'ın oyun planında ne kadar öneme sahip olduğunu görmek istiyorsanız, Fred oynarken ve Fred oyundan çıktıktan sonraki Fenerbahçe'nin ikinci bölge etkinliğine bakmanız kâfi olacaktır. Nitekim Brezilyalı yıldız, kenara geldikten sonra Ludogrets'in hucum etkinliğinin arttığını görmüş olduk. Fenerbahçe'nin Galatasaray'a asrın tranfer çalımı attığı bugünlerde daha çok anlaşılıyor. Galatasaray, Fenerbahçe'den hem Fred çalımını hem de Ndombele kazığını yemiş gibi gözüküyor. Sezon başında Galatasaray medyasının algıları an itibariyle kendi hanelerine zarar olarak yazılmış oldu.

Fenerbahçe, 18'de 18 yaptı. Dile kolay, 18 maç 18 galibiyet. Tek bir beraberlik dahi yok. Kusursuz işleyen sistem, kenetlenmiş ve mutlu bir camia. Yarıştığı her kulvarın mutlaka favorisi bir takım. Nazar değmesin.

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }