FENERBAHÇE 12'DEN VURDU

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Corendon Alanyaspor’a konuk olan Fenerbahçe, ligde 5’te 5 yaparken, 12'nci resmi maçından da galip ayrıldı.

Abone Ol

Alanya Oba Stadı’nda oynanan karşılaşmada Sarı Lacivertlilere galibiyeti getiren golü 43. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Bu galibiyetle puanını 15'e yükselten Fenerbahçe, maç eksiğine rağmen zirvedeki yerini korudu.

Fenerbahçe, bu sezon İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 12 resmi müsabakada 12. galibiyetine imza atarken, zorlu deplasmanda oynadığı futbolla başarısının tesadüf olmadığını ispatlamış oldu.

ATANI-TUTANI İYİ BİR FENERBAHÇE

Fenerbahçe'de kaleci Livakovic formasına ısınmış bir görüntüdeydi. Nitekim Hırvat kaleci hem yaptığı kurtarışlar hem oyunu yönlendirme anlamında fark yarattı.

Savunmada Djiki-Becao, son yıllardaki Fenerbahçe'nin en iyi bek ikilisi olmaya aday bir görüntü verdiler. Kusursuza yakın bir oyun çıkaran ikili aynı zamanda ofansif anlamda da verdikleri katkılarla dikkat çektiler. Ferdi ve Osayi'nin kanat bek olarak bindirmeleri de oldukça başarılıydı. Osayi'nin ofansif yönü biraz zayıf olsa da savunma katkısı asla yadsınamaz.

Savunmanın önünde görev yapan İsmail Yüksek bana göre şu an en iyi yerli 6 numara. Her geçen gün daha da üzerine koyarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

Szymanski maç boyu fazlaca efor sarfetmiş olsa da alıştığımız formunun biraz altında kaldı diyebiliriz. Öte yandan Fred ise izleyenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Brezilyalı yıldız sahada basmadık yer bırakmazken, gerek savunma gerekse de ofansif anlamda Fenerbahçe'ye çok şey katıyor.

Dusan Tadic çok koşuyor, çok çabalıyor. Tam bir lider. Bitiricilik konusunda bu maç biraz eksik kaldı fakat yine de çalışkan ve lider kişiliğini sahaya yansıttı.

İRFAN CAN HARİKALAR YARATIYOR

İrfan Can Kahveci, İsmail Kartal ile adeta bir dünya yıldızına evrildi. Durdurulması oldukça zor. Nazar değmesin diyoruz.

Dzeko her ne kadar tabela yapamasa da oynadığı oyunla üçüncü bölgede rakibini oldukça fazla yıprattı. Bosnalı yıldız İrfan'ın attığı golün de pasını veren isimdi.

KARAOĞLAN KAPKARA OĞLAN

Maçın baş hakemi Karaoğlan'a ve tescilli Galatasaraylı VAR hakemi Hüseyin Göçek'e de iki çift kelam etmeden olmaz. Tertemiz golü belki bir şey buluruz umuduyla 5 dakika izlediniz ve Szymanski'ye yapılan net penaltıyı görmezlikten geldiniz. Fakat neticede sizden bekleneni yapamadınız ve Fenerbahçe'nin puanlarını çalamadınız. Geçmiş olsun.

Perşembe günü oynanacak Başakşehir maçı öncesi hata yapmadı Fenerbahçe. Galatasaray maçı sonrası Başakşehir forması giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Deniz Türüç, kaybettikleri puanları Fenerbahçe maçında telafi edeceklerini söyledi. Öyle ya Galatasaray maçlarında saldım çayıra mevlam kayıra mantalitesiyle oynayan Göksel Gümüşdağ'ın takımının asıl hedefi Fenerbahçe'ye çelme çakmak.

İsmail Kartal ve talebeleri bu sezon önüne geleni deviriyor. Yetmiyor hakemleri de yeniyor. Maç sonu deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan Fenerbahçeli taraftarlarla verdikleri görüntü inancın fotoğrafı gibiydi. Fenerbahçe camiası bu sezon her zerresi ile kafasına koymuş; Fenerbahçe düşmanlarını devirmeye!

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }