DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Abone Ol

Ancak tabii ki kolay değil İsmail Kartal'ın maç öncesi açıklamalarında "Avrupa maçı gece yarısı maç bitti ertesi gün Türkiye'ye döndük ve sadece bir gün dinlenerek maça çıktık" cümlelerinde gizli bazı gerçekler.

Çetin bir müsabakadan çıktı Fenerbahçe Avrupa'dan 3-0'lık net skorla zaferle dönülen maçın ardından yorgun Fenerbahçe ilk yarıda iyi oynayamadı bu da son derece normal. Bu takıma fazla yüklenmemek lazım.

İlk yarıda kötüde oynasa net bir penaltısı verilmedi, Fenerbahçe'nin o sonlarda yapılan verilen penaltı üzerinden algı yapanlara şimdiden söyleyelim o penaltı verilse maç oraya da kalmazdı.

Kadıköy'deki 2. Pendik faciasına müsaade etmedi Fenerbahçe ve istatistiklerde açık ara önde olduğu, özellikle 2. yarıdaki dominant futbolu ile üstelik 4-1 gibi net bir skorla kazanmasını bildi ve "Durmak yok, yola devam" dedi..

Yine her zamanki gibi, İlk yarıda Fenerbahçe temasında hep sarıyı gözeten hakemin ki, 2 sarı verildi, Pendikspor'un sert müdahalelerine sadece faul ile geçiştirmesi şaşırtmadı.

Fenerbahçe ilk yarıda kötü oynasa da ve bence yanlış 11 ile başlasa da ikinci yarıda yapılan değişiklikler yerindeydi Batshuayi & Dzeko çift santraforu ile başlanabilirdi. Tabii ki İsmail Hoca'nın tercihidir ve saygı duymak gerekir.

Aynı şekilde ikinci yarıda golü atan Mert Hakan'ın da oyundan alınması yerindeydi. Çünkü İrfan Can ve Mert Hakan takım iki lider kaldırmazdı farkındaysanız Mert Hakan çıktıktan sonra sazı bu sefer İrfan Can eline aldı ve liderlik rol değiştirdi attığı gole ise şapka çıkaracaksınız. Gol harikaydı!

İrfan Can'a çizgide yapılan müdahale ceza sahası içi sayılır ve net penaltı çünkü kural bu. Gözlerimiz çok şükür görüyor ve pozisyon kamera açısından çizgi üzerinde oluşuyor. Farklı bir açı var ve çizgi ile Pendik'li oyuncunun arasında mesafe var ise bu pozisyon dışarıda demesinide biliriz.

Rakibin, özellikle de trolleri "sağduyulu olanlarını ayırıyorum" bu penaltı üzerinden yaptıkları yorumlar Fenerbahçe'ye bundan önce verilmeyenlerden kaynaklı, zannediyorlar ki hani Fenerbahçe'ye verilmiyor ya, bu da verilmeyecek ve şaşırıyorlar halbuki belki bir ikisinde hata payı olabilir ama çoğu haksız ve önyargılı.

Maç o penaltı ile 2-1 bitse daha da çok gerileceklerdi ama Fenerbahçe'nin daha sonra attığı 2 gol ve skorun 4-1 oluşu sanırım bu gerginliklerini biraz azalttı.

3 önemli stoperin sakat, Avrupa-Lig, Avrupa-Lig rotasyona mecbursun. Rakibin her taraftan teşvik görüyor, bir sürü rakiple ve onurunla mücadele ediyorsun, dünyada da bu anlamda bir ilksin her maçta acaba puan kaybı olur mu? Diye diye diken üzerinde kazanmaya devam ediyorsun..

Her maç "Gerilim filmi" gibi olsa da, kazanmak ve Şampiyonluk yarışında ortak olarak gitmek şu aşamada güzel.

Fenerbahçe, ha bu hafta ha bir dahaki hafta havlu atacak diye bekleyenler, herhalde 1 hafta da Trabzon için bunu bekleyecekler.

Bana göre ilk yarınında rövanşı olacak olan, Union rövanşı sonrası yine 3 gün sonra çıkılacak olan Trabzonspor maçı sonrasında Galatasaray final maçı haricinde çok zor bir Süper Lig maçı olmayan Fenerbahçe'nin önü açık.

Arada Süper Kupa finali olmasaydı iyi olurdu o maçta çok yoracak çünkü. Union S-G ve Trabzon maçı sonrasındaki 2 haftalık ara ise takıma iyi gelecek.

Sonuç= Yorgun Fenerbahçe Kadıköy'deki 2. Pendik faciasına müsaade etmedi. İstatistiklerde açık ara önde olduğu, özellikle 2. yarıdaki dominant futbolu ile üstelik 4-1 gibi net bir skorla kazanmasını bildi ve "Durmak yok, yola devam" dedi..

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }