DESTAN YAZDIK

A Milli Futbol Takımı'mız Euro 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 devirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Abone Ol

Milli takımımızda Merih attığı 2 golle maçın kahramanı olurken, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan da üst düzey bir oyun ortaya koydular. Mert Günok yaptığı kurtarışlarla çeyrek finalin baş mimarlarından oldu.

Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Orkun Kökçü orta alanda maestro gibi takımı yönlendirdi. Hakan'ın olmaması milli takım için büyük avantaj teşkil etti. 

Ferdi Kadığolu en zor anlarda dahi topu cehennemden çıkarıp üçüncü bölgeye taşıyıp pozisyon yarattı. İnanılmaz bir efor sarfetti. Yine Kaan Ayhan da çok kritik müdahaleler yaparak takıma hayat verdi.

Çeyrek Final'deyiz evet kazanan her zaman haklıdır ama Montella'nın Cenk'i oynatmayıp Barış Alper ısrarı çok can sıkıcı noktaya geldi. Barış Alper bugün sahada hiç varlık gösterememesine karşın 90 dakika sahada kaldı. Kenan Yıldız da bugün vasatın altında kaldı. Müdahalelerde geç kalındı. Maç sıkıntılı noktaya geldi. Allah'tan şans bizim yanımızdaydı.

Arda Güler de zaman zaman iyi oynasa da kendisinden beklenenen performansı sergileyemedi. Tüm bunlara rağmen savaştık, çabaladık, inandık ve başardık.

Şimdi artık rakip Hollanda. Son 16 turunda Romanya'yı 3-0 ile sahadan silen portakallara karşı oldukça zorlu bir maça çıkacağız.
Kazanabilir miyiz?
Neden olmasın...
Yeter ki Montella inadından vazgeçip elindeki kadroyu daha iyi kullanabilsin.

Maç öncesi bir çok kişi Avusturya'yı favori göstermişti. Ama ben milli takımımız bu noktalarda yüreğini sahaya iyi koyduğunu, buralarda Türk ruhunun ortaya çıktığını söylemiştim. Nitekim yine öyle oldu.

Hollanda'yı da geçelim. İngiltere İsviçre maçının kazananı ile yarı final oynayalım. Tüm hayalimiz bu yönde. Allah yar ve yardımcımız olsun...

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }