DEM PARTİ’NİN ADAYI SERRA HANIMEFENDİNİN STRATEJİSİ

ABONE HABER’e verdiğim röportajıma dair yazılanları, daha kısa ve daha anlaşılır olsun diye; DÖRT BÖLÜM olarak sizlerle paylaşacağım. BÖLÜM İKİ:

Abone Ol

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayının tam ismi AYŞE SERRA BUCAK KÜÇÜK’tür. Evli ve iki çocuğu olan AYŞE SERRA BUCAK KÜÇÜK hanım; Kürt aile yapısını da feodaliteyi de yanlış buluyor ama her ne hikmetse, ŞANLIURFA’da en güçlü ve Türkiye’de en çok tanınan BUCAK AŞİRETİ’nin soyadını kullanmaktan geri durmuyor. Gerçekten de bu ilginç. 

“AİLE, DEVLETTEN SONRA GELEN EN GERİCİ KURUMDUR!” diyen Ayşe Serra Bucak Küçük hanım, “Gerici Devlet” dediği aygıtın kendisine tanıdığı bir hakla, (BUCAK KÜÇÜK) iki soyadı olmasına rağmen, sadece BUCAK soyadını kullanıyor. Bu stratejinin amacı nedir?

DEM Partili bir arkadaşımın tahlili ya da iddiası şu: “Hocam ailesi güçlü ve herkes tarafından biliniyor. O nedenle sadece BUCAK soyadını kullanıyor.” Ben de arkadaşıma dedim ki: Eğer senin tahlilin ya da iddian böyleyse, yanlışsın. Ailesinin gücüne (!) dikkat çekmek istiyorsa, Diyarbakırlılar için hiçbir anlam ifade etmiyor.  O zaman soyadının hüküm sürdüğü yerlerde aday gösterilseydi. Bucak Ailesinin burada herhangi bir karşılığı yok. Diyarbakır, filanca yerin nahiyesi ya da köyü değil! Burası antik bir metropoldür ve tarih boyunca hiçbir ailenin güdümüne girmemiş bir şehirdir…

“GÜÇLÜ AİLE” dediği şey, ekonomik güçse o da yanlış! Bucaklar gelip burada yatırım mı yapacak? Hem de Büyükşehir Belediyesi DEM’e geçmişken. Her anlamda tutarsızlık. 

BUCAK AŞİRETİ mevcut yapısı ve mevcut eylemleri gereği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında ve son derece şiddetli bir şekilde de PKK’nın karşısındadır. Kendi bölgelerinde büyük ve kalabalık bir aile oldukları kadar, devlet - millet nezdinde de saygın bir ailedir. Bu bir gerçek. 

Kendisi terör örgütü destekli bir partiden adayken, ailesinin soyadını kasıtlı olarak kullanarak, örgütle ailesini (SÖZDE) özdeşleştirmek isteyen derin ve karanlık eller de olabilir. Mesela Siverek’te AK PARTİ’den belediye başkanı adayı olan akrabasını, zor durumda bırakmak istiyor olabilir mi? Şahsı ya da mensubu olduğu ideoloji bunu da planlamış olabilir.

Hakkaniyetli ve zeki biri olarak şunu da söylemem gerekiyor tabi: Belki de en iyi niyetle ya da en küçük ihtimalle eşinin akrabalarını tehlikeye atmak istemiyordur ya da eşinin ailesi bu şekilde istemiş de olabilir. Ya da merhum dedesi (Kürt Hakim lakaplı) FAİK BUCAK’ın hatırısını da yaşatmak istemiştir…  Bilemiyorum.

Büyük bir bölümü Sünni ve küçük bir bölümü Alevi olan Müslüman Kürtlerin dinî hassasiyetlerini “LGBT SAVUNUCUSUYUM” diyerek hiçe sayarcasına açıklama yapıyor ama çok ilginçtir ki; Şii kaynaklarının AYŞE isminden haz etmediğini de çok iyi biliyor. Ve yine bunu iyi bildiğinden, PKK/HDP üst düzey yöneticilerinin etkili isimlerinin Alevi olması nedeniyle de, Alevilerin tepkisini almamak için SERRA ismini özellikle kullanıyor olabilir mi?

Yine kendisini yakından tanıyan birinin iddiasına göre “ÖLDÜKTEN SONRA KÜLLERİMİ SAVURUN,” diyormuş. Bu beni de kimseyi de ilgilendirmez ama çok ilginçtir ki, oy alabilmek için SÜNNİ İÇTİHADINA GÖRE GÖMÜLEN insanların taziyelerini de geziyor! Bu inanca sahip biriyse, yaptığı şey; riyâkârlık mı yoksa gerçekten de AYŞE SERRA hanımefendide unutkanlık mı var, bilemiyorum! 

Selam, umut, sevgi ve dua ile…

KMA

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }