Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer CHP yöneticileriyle birlikte, pazar sabahı emekli vatandaşları Beyoğlu'nda ağırladılar. Başkan Güney, 'Demokrat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla ilk 100 günde vatandaşlarla iç içe olduklarını belirtti. Kendilerine oy veren ve destekleyen bütün Beyoğlulara teşekkür ediyorum. Biz göreve gelir gelmez, 45 mahallemizin tamamına eşit ve tarafsız bir hizmet seferberliği başlattık. İlçedeki tüm okullara dokunuyor, öğrenci kardeşlerimize yönelik kapsamlı projeler yönetiyoruz' dedi.

I M G 0328

CHP lideri Özgür Özel ise yaptığı konuşmada, emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu belirtti ve Ocak ayından bu yana emeklilerin mutfağından 5 kilogram dana kıymanın eksildiğini söyledi.

Özel, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olduğunu belirterek, "AKP, 'Enflasyona ezdirmeyeceğim' dedi. Bugün emekli maaşı 0.6 asgari ücrete denk geliyor. 10 bin TL maaşa isyan ettik. O bile Ocak ayında 25 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün ise bu zamla 20 kilo dana kıyma alınabiliyor. Ocak'tan bu yana emeklinin mutfağından 5 kilo dana kıyma çaldılar," dedi.

CHP'li belediyelerin emeklilere sunduğu hizmetlerden de bahseden Özel, "Beyoğlu'ndaki emekli kafe, seçimlerden önce emeklilere enflasyonun çok altında zam yapılınca, 'Bu mesele bizim meselemizdir' dedik. Her mitingde emeklinin derdini anlattık. Seçimden sonra da belediyelere ilk talimatımız emeklilere sahip çıkacak projeler oldu. Uşak'ta gördüğüm prefabrik emekli kafeyi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istedik. Beyoğlu'nda bir kahveye 200 TL verenler var, diğer tarafta çay kahve içemeyenler. Biz burada 1 TL'ye çay, 5 TL'ye kahve yaptık. Bu örnekler tüm Türkiye'ye yayılacak," dedi.

I M G 0330

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin emekliler için sağladığı hizmetleri de öne çıkardı: "10 bin TL pazar desteği, her gün ücretsiz halk ekmek, kentsel dönüşümde yüzde 65 destek, emeklilere 9 bin TL kira desteği sağlanıyor. Üsküdar ve Şişli'de 5 bin TL pazar desteği, kent lokantaları, Beylikdüzü'nde emekliler lokali, Küçükçekmece ve Çekmeköy'de emekliler kafeteryaları hazırlıyoruz. İstanbul'da kazandığımız 26 belediyede emeklilerle ilgili özel hizmetleri hayata geçireceğiz," ifadelerini kullandı.

Özel, AKP öncesi dönemde emekli maaşlarının daha yüksek olduğunu hatırlatarak, "Emekliler memleketi bugünlere getirdi. AKP iktidara geldiğinde, bir emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Hiç dokunmasalar, bugün en düşük emekli maaşı 25 bin TL olacaktı. Bugün en düşük emekli maaşı 12 bin TL. Ocak ayında 25 kilo dana kıyma alabiliyordu. Bugün ise sadece 20 kilo dana kıyma alınabiliyor. Ocak'tan bu yana emeklinin mutfağından 5 kilo dana kıyma eksildi," dedi.

MÜMDER yönetiminde bayrak değişimi: yeni başkan MEHMET GENÇ MÜMDER yönetiminde bayrak değişimi: yeni başkan MEHMET GENÇ

CHP iktidara geldiğinde, emekli maaşlarının ilk ay asgari ücrete, iki yıl içinde ise bir buçuk asgari ücrete çıkacağını söyleyen Özel, "Emekliler, Tayyip Bey iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alabiliyorlardı. Bugün ise sadece 3 çeyrek altın alabiliyorlar. Cepten en az 5 çeyrek altın eksildi. Seçim sandığında kaybettiklerimizi bulacağız. CHP iktidara geldiğinde, emekli maaşı birinci ay değil, ikinci ay asgari ücret olacak. İki yıl içinde ise bir buçuk asgari ücrete çıkacak. Hakkınızı alacaksınız," dedi.

Programa ev sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile birlikte CHP İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı.

Abone Haber: Gültekin Kutsal

Editör: Gültekin Kutsal