MÜMDER yönetiminde bayrak değişimi: yeni başkan MEHMET GENÇ MÜMDER yönetiminde bayrak değişimi: yeni başkan MEHMET GENÇ

İstanbul eğitim camiasında önemli bir yere sahip olan Cevat Dervişoğlu, başarılı çalışmaları ve eğitimdeki yenilikçi projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. 1978 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Dervişoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Eğitim hayatına 2002 yılında öğretmen olarak başlayan Cevat Dervişoğlu, 2006 yılından itibaren İstanbul'da öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Beyoğlu ve Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 2021 yılında Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Burada yaklaşık 3 yıl boyunca eğitim alanında önemli projelere imza atan Dervişoğlu, özellikle okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve öğretmenlerin akademik gelişimlerinin desteklenmesi konularında öne çıktı.

I M G 2057

Cevat Dervişoğlu'nun eğitimdeki başarıları, İstanbul Milli Eğitim camiasında kendisine haklı bir ün kazandırdı. Beyoğlu'nda görev yaptığı dönemde okullaşma oranlarını artırmak için belediye işbirliğiyle çalışmalar yürüten Dervişoğlu, öğretmenlerin yüksek lisans eğitimlerine ulaşımını kolaylaştıracak protokoller imzaladı. Ayrıca, okumaz-yazmaz öğrencilerin tespiti ve bu öğrencilerin eğitim seviyesini yükseltmek adına çeşitli projeler geliştirdi.

2024 yılı Eylül ayı itibariyle Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Cevat Dervişoğlu, İstanbul'daki eğitim sistemine katkılarını sürdürmeye devam ediyor. Eğitimde kaliteyi artırmak ve yenilikçi projelerle öğrenci ve öğretmenlere destek olmak için çalışmalarını sürdüren Dervişoğlu'nun Beyoğlu ilçesine atanması, bölgedeki eğitim kurumlarında olumlu bir hava estirdi.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

Editör: Sedat Kurt