Sivas Gürlevik Dernekler Federasyonu, ilçedeki Kastamonulu Dernekleri ve Malatya Arguvan Göçeruşağı Derneği'nin çağrısı ve ev sahipliğiyle bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) üyeler, Esenler'de önceki dönem CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebaybelediye başkanı olarak görmek istediklerini dile getirdiler.

Dernek başkanları ve partililerin konuşmalarında, Esenler'in uzun yıllardır değişmeyen olumsuz kaderine dikkat çekildi. Zorlu bir seçime doğru ilerlerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden kazanılması ve Esenler Belediyesi'nin sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmesi için 8 yıl boyunca ilçe başkanlığı yapmış olan Bülent Ütebay'dan bir kez daha fedakarlık istendi.

Bülent Ütebay konuşmasına, "Öncelikle bu teveccühü gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve parti üyelerine teşekkürlerini sundu. Ütebay, Esenler'i gerçekten iyi bildiğini ve ilçe başkanlığı döneminde Ak Parti rejimi ve Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya rağmen CHP'nin sesini Esenler'in her köşesinde duyurmayı başardıklarını ifade etti. Bu noktada, partililer ve CHP Genel Merkezi'nin kendisine görev vermesi durumunda bu sorumluluğu seve seve üstleneceğini belirtti."

Özel Haber: Şaban Karabudak

0482538b-7858-438b-a379-199da491ab4d

Editör: Haber Merkezi