AboneHaber Özel

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’den, emeklilere iki yeni müjde

Beyoğlu Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü Kasımpaşa Emekli Evi’nde düzenlenen özel bir programla kutladı. Başkan İnan Güney, vatandaşlara yeni müjdelerini açıkladı.

Abone Ol

Kasımpaşa Emekli Evi'nde düzenlenen etkinlikte Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, emeklilere müjdeli haberler vererek Piripaşa’da yeni bir emekli evinin yakında açılacağını duyurdu. Ayrıca üçüncü bir emekli evinin de hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Etkinlik kapsamında kronik hastalıklar ve ekran bağımlılığı üzerine bilgilendirme seminerleri düzenlenirken, emeklilere sağlıklı beslenme konusunda eğitim verildi. Sandalye yogası ve taş boyama gibi aktivitelerle emekliler keyifli zaman geçirdi. Etkinliğe katılan Başkan İnan Güney, emeklilerle birebir sohbet etti ve taş boyama etkinliğine katılarak keyifli anlar yaşadı.

“Piripaşa Emekli Evi Açılıyor”

Başkan İnan Güney, yaşlılara sadece belirli günlerde değil, yılın her günü sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. “Beyoğlu’nda ikinci ve üçüncü emekli evlerimizin hazırlıkları tamam. Piripaşa’daki emekli evimizi en kısa zamanda açacağız. Burada büyümüş bir evladınız olarak her zaman yanınızdayım,” dedi. Güney, yaşlılar ve emeklilere yönelik sosyal ve sağlık desteklerinin, Kefken Yaz Kampı gibi etkinliklerin yıl boyunca sürdürüleceğini belirtti.

“Emekli Evleri Sadece Bir Buluşma Noktası Değil”

Başkan Güney, emekli evlerinin yalnızca sosyalleşme alanı olmadığını, aynı zamanda sağlık ve psikolojik destekler sunan merkezler olduğunu söyledi. Yaz aylarında açık hava sineması gibi çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini hatırlatan Güney, Beyoğlu’nda emekliler için daha birçok yeni ve güzel etkinlik planladıklarını açıkladı. “Amacımız, yüzü gülen emeklilerimizin olduğu bir Beyoğlu yaratmak. Ekonomik krizin yükünü onların omuzlarından biraz olsun almak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” diye ekledi.

Yeni açılacak emekli evlerinin, Beyoğlu’ndaki emekliler için önemli bir sosyal dayanışma merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }