AboneHaber Özel

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney: “Başbağlar, milletimizin ortak acısı ve yasının adıdır”

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, toplumun hassasiyetlerini ön planda tutan çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Başkan Güney, Kemaliye Başbağlar Köyü'nde 31 yıl önce gerçekleşen hain terör saldırısında şehit edilen 33 masum vatandaşın anısına bir anma programı düzenledi.

Abone Ol

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney göreve geldiği günden bu yana bir çok ilke imza attı. Öncülük ettiği konular arasında, 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü'nde gerçekleştirilen katliamda şehit edilen 33 vatandaşımızı anma programıda var.

Başkan Güney, katliamın 31. yıl dönümü için düzenlenen programda, "Başbağlar, milletimizin ortak acısı ve yasının adıdır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, vatanımıza göz diken hainlere karşı tek ses olarak duruyoruz. Madımak’ta yanan can da bizim, Başbağlar’da dökülen kan da bizim. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum." dedi.

Beyoğlu Konak Camii'nde akşam namazının ardından düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi ve çıkışta vatandaşlara lokma dağıtıldı. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yamak, CHP Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Turgay Şimşek, Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, Başkan Yardımcısı Erhan Aydınlı, dernek yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Dikkaya, "Başbağlar’da yaşanan katliam asla unutulmayacak. Acısı yüreğimizde taze kalmaya devam ediyor. Allah böyle acıları bir daha milletimize yaşatmasın." dedi. Aynı program, Beyoğlu Çıksalın Camii’nde de gerçekleştirildi.

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }