AVRUPA FATİHİ FENERBAHÇE

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu 2. hafta maçında deplasmanda Slovakya ekibi Spartak Trnava ile karşılaştı.

Abone Ol

Rakibini ikinci yarıda King’in ayağından bulduğu gollerle 2-1 yenen Sarı Lacicertliler, puanını 6’ya yükseltti ve grupta liderliğe yükseldi.

Fenerbahçe, bu sonuçla 15. resmi maçından da galip ayrıldı. Gecenin gollerini 70 ve 80. dakikalarda Joshua King kaydederken, ev sahibi takımın tek golü ise 88. dakikada Ofori’den geldi.

İSMAİL KARTAL'IN KUSURSUZ FUTBOL AKLI

İsmail Kartal'la Fenerbahçe futbolda az rastlanır, akıl almaz bir seriye imza atıyor. Sarı Lacivertliler hem lig, hem Avrupa'da rakip tanımaksızın yoluna devam ediyor. Spartak Trnava maçında rotasyona rağmen oyun şablonu, mücadele gücü değişmiyor. Fenerbahçe bu sezon yakaladığı iyi futbol standardından şartlar ne olursa olsun vazgeçmiyor.

Kalede İrfan Can, savunmada Becao Serdar ve kanat beklerde Osayi ile Oosterwolde dizilimiyle başlayan İsmail Kartal, savunmanın ön tarafında Zajc ve Crespo ile değişik bir algoritma ile rakibine yine pozisyon yüzü göstermedi. Yenilen tek golde 2-0'ın rehavetiyle nazar boncuğu olsun dedirtecek bir Oosterwolde hatası vardı. Bu yoğun maç trafiğinde gayet normal bir durum.

Kent, Hakan ve King ön alanda mücadeleci kimlikleri ile maç boyunca çok çalıştılar. Rakip savunmayı çok zorlayan bu isimler aynı zamanda rakip ataklarda da ön alan baskısını iyi yapıp topu Fenerbahçe kalesinden uzakta kalmasını sağladılar. Hücumda Batshuayi de elinden geleni yapmaya çalıştı.

Bireysel performanslara bakıldığında Zajc ve Kent kendi başarışlı oyun grafiklerinin biraz altında kaldılar diyebiliriz.

KİNG FARKI

Oyunun kilitlendiği anda son zamanlarda çok sevdiği şoförünü kaybeden vs duygusal günler yaşayan Joshua King, ligde Çaykur Rizespor maçının ardından burada gollerini atarak galibiyetin en büyük mimarı olmayı başardı. Öte yandan Miguel Crespo da mükemmel bir iş çıkardı. Portekizli yıldız maç boyunca üst düzey bir efor sarfederek neden 6 numara transferine gerek olmadığını da bir kez daha performansıyla göstermiş oldu.

Yıldızlarını bu maçta dinlendirmeyi tercih eden İsmail Kartal, son bölümde Szymanski, Fred ve Tadic gibi özellikle üçüncü bölgede iş bitiren oyuncularını sahaya sürdü.

İsmail Kartal'ın muazzam hocalık performansı, her maça yüksek konsantrasyonla çıkan oyuncu grubu bu sezonki 15 maçlık devasa seriyi ortaya çıkardı.

Ali Koç'un dün bir televizyon kanalında Divan Kurulu Başkanı, duayen gazeteci Uğur Dündar'a yaptığı açıklamaların ışığında, oldukça karanlık geçeceği aşikar olan bu sezonda, Fenerbahçe'nin bu muhteşem oyun karakteri daha da önem arz ediyor.

FENERBAHÇE SON YILLARIN EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI

Oynadığı son 50 Avrupa Kupası maçında bir elin beş parmağını geçmeyecek sayıda galibiyet alıp, hala kendini "Avrupa Fatihi" sananlara inat, Fenerbahçe ülkemizi son yıllarda tüm engellemelere rağmen en iyi temsil eden takım olması istatistiklerle sabittir. Gerisi teferruattır ve yalandır!

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }