Avukat Arabulucu Arzu Yazan, genç yaşına rağmen sahip olduğu tecrübe ve aktif sosyal hayatıyla Esenler'de kısa zamanda önemli bir figür haline geldi. Av. Yazan, "Esenler genelinde yaşayan tüm hemşeri ve komşularımıza temas etmek, onların hak ettiği belediyecilik hizmetlerini eksiksiz almalarını sağlamak için, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimde CHP Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldum. Bugün resmi başvurumu CHP Esenler İlçe Başkanı sayın Cemal Kaya'ya yapmış olmanın heyecanıyla çalışmalarımı aralıksız sürdüreceğim" dedi.

c2f04878-2411-4333-9f69-ac3f6e9d1d24

Av. Arb. Arzu Yazan Kimdir?

1990 yılında Artvin ili’nde doğdu. İlköğretim ve ortaokulu eğitimine Artvin’de devam etti. Liseyi İstanbul Şehremini Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2009 yılında Hukuk Fakültesi’nde girdi. 2013 yılında mezuniyetini takiben, Bahçeşehir Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 

Avukatlık mesleğini ifa ederken, aynı zamanda Adalet Bakanlığı’na bağlı hem arabulucu hem de konkordato komiseri unvanlarına hak kazandı. 

Özellikle, başta İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında aldığı çeşitli sertifikalar ile hukuk alanında uzmanlaştı ve kariyerine kendi sektöründe öncü yerli ve yabancı şirketlere dava, danışmanlık ve bilirkişilik hizmeti vererek başladı. 

2022 yılında Yazan & Yazan Hukuk ve Arabuluculuk bürosuna katılan Arzu Yazan, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İdare Hukuku, Ticaret Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, İcra ve İflas Hukuku alanlarında müvekkillerine dava ve danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.

İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu (İSARF) Genel Sekreteri, CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Beyoğlu Şube Başkan Yardımcısı olarak sivil toplum ve sosyal sorumluluk çalışmalarına devam etmektedir.

Özel Haber: Özer Yıldız

Editör: Haber Merkezi