Politika

AK Parti'li 'Cemreler' afet bölgelerinde aktif görev alacak

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen Cemre Projesi kapsamında gönüllü olan Cemreler, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından verilen eğitimle afetlerde daha etkin görev alacak.

Abone Ol

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan Cemre Projesi, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'nın katkılarıyla büyümeye devam ediyor. Çevre farkındalığının artırılması amacıyla gönüllü olarak görev alan Cemrelerin, AFAD Başkanlığı tarafından verilen eğitimle afetlerde daha etkin bir kimliğe kavuşması amaçlanıyor.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cemre Projesi'ne ilişkin, "3 yıl önce 'İçimize düşen çevre hareketi' olarak tanımladığımız Cemre'yi kurarken, gençlerimiz ve ülkemiz için güçlü bir hayalimiz vardı. Adım adım bu hedefleri gerçekleştirirken Cemreleri ileriye dönük daha kalıcı proje ve çalışmalarla buluşturmayı da önemsedik. Genç çevre gönüllüsü Cemreler, geride kalan 3 yıllık dönemde yaptıkları çalışmalarla iklim değişikliği konusunda farkındalığın artırılmasına ve toplumda çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağladı. 81 ilimizde düzenlenen atölye çalışmalarıyla Sıfır Atık yaşam tarzını yaygınlaştıracak örnek çalışmalar gerçekleştirdi. Özellikle atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturmak, 'Bize Emanet' mottosuyla çevresel değerlere sahip çıkan bir anlayışı yaygınlaştırmak, 'Söz Veriyorum' gibi verimlilik esaslı yeni yaşam alışkanlıklarını vurgulamak amacıyla sosyal medya kampanyaları yaptı. Ayrıca, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası gibi önemli günlerde toplumsal bilincin artırılmasına yönelik dikkat çeken çalışmalara imza attı" dedi.

'7 BİN GÖNÜLLÜMÜZ, DAHA GÜÇLÜ VARLIK GÖSTERECEK'

Cemrelerin afetlerde de aktif görevler aldığını belirten Karaaslan, "Cemrelerimiz, içimizi yakan orman yangınlarından, ağır sonuçlara sebebiyet veren sel afetlerinden ve 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimizde gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışarak yaraların sarılmasına önemli katkılarda bulundu. Deprem bölgesinde binlerce Cemre, yardımların depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılması, çevrenin ve halk sağlığının korunması ve çocuk etkinlikleri gibi faaliyetlerle afet bölgesinde görev aldı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığımız ile birlikte 11 Temmuz Perşembe günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak ilk etabını başlattığımız '7 Bölge 7 Bin Cemre' isimli proje ile İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı iş birliğinde Cemreler, AFAD İl Müdürlüklerince verilecek eğitimler neticesinde sertifika alacak ve ihtiyaç anında afet bölgelerinde çalışmalara katılacak. Bugüne kadar aldıkları eğitimler ve saha tecrübeleriyle Türkiye'nin tüm şehirlerindeki 7 bin genç gönüllümüz olası bir afet durumunda daha donanımlı ve daha güçlü şekilde varlık gösterecekler" açıklamasında bulundu. (DHA)

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }