I M G 3887

İstanbul Kağıthane'deki, 15. Sivas Tanıtım Günleri organizasyonun açılışını, Sivas Platformu ve İSKON Genel Başkanı İsmail Erdem yaptı. Törene, siyasi partilerin üst düzey yöneticileri Sivas il ve ilçe protokol üyelerinin yanı sıra İstanbul’da faaliyet gösteren çok sayıda Sivaslı sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticisi de katıldı. Sivas Valiliği, kaymakamlıklar, belediyeler, dernekler ve özel sektör firmaları da stant açarak kente kazandırılan hizmetleri ve Sivas’ın somut ve soyut güzelliklerini sergiledi.

I M G 3883

Etkinlik, Anadolu’daki birlikte yaşama kültürünü yansıtan unsurlarla dikkat çekti. Katılımcılar arasında TBMM Başkan Vekili Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Davut Gül, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, milletvekilleri ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de yer aldı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım gibi birçok ilçe belediye başkanı da destek verdi.

I M G 3878

Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etme imkânı buldu. İsmail Erdem, Mehmet Genç ve diğer yetkililer, memleket hasreti çeken Sivaslılarla bir araya gelerek keyifli anlar paylaştı. Etkinlik, Sivas’ın yerel lezzetleri, el sanatları ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı stantlarla katılımcılara dolu dolu bir program sundu. Tanıtım günleri boyunca ilçelerin kendi yerel sanatçılarının sahne aldığı konserler ve folklör gösterilerinin coşkusuyla misafirler eğlenceli saatler geçirdiler.

I M G 3873

Sivas Tanıtım Günleri’nin son günü olan 13 Ekim Pazar akşamına kadar devam eden etkinlik, hem İstanbullu komşuları hem de Sivaslıları bir araya getirmeyi sürdürdü. Zengin içerikleriyle memleket havasını İstanbul’a taşıyan bu organizasyon, hemşehrilerden ve ziyaretçilerden tam not aldı.

Cevat Şenkardeşler, ‘Ergene Velimeşespor’ başkanlığına aday Cevat Şenkardeşler, ‘Ergene Velimeşespor’ başkanlığına aday

I M G 3880

169Df24A 6546 4Baf 84D1 D612181C82E4

Abone Haber Özel: Sedat Kurt

I M G 3875

I M G 3884-1

I M G 3894

 

Editör: Sedat Kurt