10 NUMARA FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Bitexen Antalyaspor'u Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Sebastian Szymanski'nin golleriyle 3-2 devirerek liderliğini sürdürdü.

Abone Ol

Fenerbahçe, malum medya eşrafı tarafından "yetersiz" olarak görülen teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde, lig ve Avrupa kupaları dahil olmak üzere bu sezon oynadığı 10 resmi müsabakada 10 galibiyet aldı.

Bugün özellikle ilk yarı çok etkili bir oyun ortaya koyamasa da, milli ara dönüşünde Fenerbahçe ikinci yarıdaki etkili futboluyla sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Dünyada yılın kalecisi ödülüne aday gösterilen Dominik Livakovic, ilk kez Fenerbahçe forması altında boy gösterdi ve taraftarlarca büyük bir sevgi seli ile karşılandı.

Cengiz Ünder'in henüz maçın ilk dakikalarında talihsiz sakatlığı nedeniyle oyuna sonradan dahil olan İrfan Can Kahveci oynadığı futbol, attığı gol ve yaptığı asistle bana göre maçın adamı oldu. İrfan Can bu sezon "yetersiz" İsmail Kartal ile adeta yeniden doğdu.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü tecrübeli golcüsü Edin Dzeko'da attığı ve attırdığı golle maçın en iyilerinden biri oldu. Ayrıca Rodrigo Becao, hırsı ve oyun zekası ile her geçen gün formasına ve takıma daha çok değer katmaya devam ediyor.

OYUNA GELME FENERBAHÇELİ

İsmail Yüksek'in cezalı olduğu maçta, savunma önünde görev yapan Miha Zajc, maçta Fenerbahçe adına tek aksayan oyuncu oldu desek yanlış olmaz sanırım. Yapılmayan 6 numara transferi sonrası, özellikle sosyal medyada malum medya mensupları ve onların yardakçıları tarafından felaket senaryoları yazıldığı bir haftanın ardından Fenerbahçe yoluna galibiyetle devam etti. Bu bölgede İsmail ve Crespo sezon arasına kadar iyi performans göstereceklerine hep birlikte tanıklık edeceğiz ve göreceğiz ki koparılan yaygara malum medyanın, Fenerbahçe'nin olağanüstü performansını hazmedemeyen paralı elemanlarının bir rüzgarı olarak kalacak!

Maça dönecek olursak sonradan oyuna dahil olan ve adeta oyuna hayat katan Ryan Kent'in de hakkını teslim edelim. Her iki kanatta da görev yapabilen İngiliz yıldız, bu sezon Fenerbahçe'nin en etkili joker oyuncusu olacaktır.

NURİ ŞAHİN'İN ENERJİSİ YETERLİ OLMADI

Bitexen Antalyaspor'un başarılı teknik direktörü, güzel insan Nuri Şahin, her ne kadar Antalyaspor'a çok şey katmış olsa da bu sezon şeytanın bacağını bir türlü kıramadı ve beşinci hafta sonunda galibiyetle tanışamadı. İyi bir ilk yarı oynamalarına karşın savunmadaki zaafları ikinci yarıda mağlubiyette en önemli etkeni oluşturdu. Bitexen Antalyaspor'da 1.91 boyundaki pivot santrafor Adam Buksa, oynadığı futbol ve attığı 2 golle herkesin beğenisini kazandı. Bu sezon bir sakatlık yaşamazsa daha da çok golünü izleriz diye düşünüyorum.

İSMAİL KARTAL İLE FENERBAHÇE'NİN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Fenerbahçe 5. hafta sonunda bir maçı eksik olmasına karşın lider konumda. "Yetersiz" İsmail Kartal yönetiminde bırakın maç kaybetmeyi puan bile kaybetmiyor. Yer yer kötü de oynasa kazanmasını biliyor. Şampiyonluk yolunda rakiplerinin "Ultra yeterli" hocalarına futbol dersi vermeye devam ediyor.

"6 numara transferi yapılmadı" yaygarası, "Tadic çetnik selamı verdi" yalanı, İsmail Kartal "yetersiz" safsatası, Levent Tüzemen denilen sözde gazetecinin, troll sosyal medya hesaplarının gazına gelerek Fred transferinde komik maliyet hesapları yapması, malum camianın hiç bir alanda boş durmadığının en ciddi göstergeleri. Sahada rakip tanımayan Fenerabhçe'nin bu sezon 6 numaradan çok kenetlenmiş bir 12 numaraya ihtiyacı var. Kenetlenmiş Fenerbahçe taraftarının da karşısında hiç bir örgüt ve hiç bir kurum duramaz. Tecrübeyle sabit!

Serkan ÖZCAN

Spor Yazarı | Editör

{ "vars": { "account": "G-BVBXRHTL2Y" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }